Dyr
Hjortevildt
I Aars Skov finder man en pæn bestand af rådyr, ligesom kronvildt i perioder holder til i skoven. Råvildtets eneste naturlige fjende er ræven, der går efter de nyfødte lam og medvirker således til at sikre, at bestandene ikke vokser sig alt for store. Kronvildtet har derimod ingen naturlige fjender, hvis man ser bort fra jægere og biler.
Hjortevildt er aktive både om dagen og om natten, men du kan især støde på dem ved solopgang og solnedgang. Når de skal ud for at søge føde, følger de såkaldte veksler, der er næsten usynlige stier, son dyrene har lavet.
Hjortevildt er hårde ved træerne i skoven, da de dels bider blade, knopper og kviste af træerne i den højde, de kan nå. Hvert år danner hannerne et nyt gevir, der er dækket af et lag hud, kaldet bast. Når geviret er færdigdannet, dør basthuden langsomt. Når hjorten vil af med det kløende bast, gnider den geviret op af træer og buske og efterlader dem med knækkede grene og flosset bark. Man siger, at hjortene fejer basten.
Om vinteren er det lettere at se hjortevildtet, fordi de ikke kan gemme sig i den bladløse skov, og de er mere aktive, da de skal finde en masse føde. Ligger der sne, vil der være spor efter dyrene alle vegne.
Læs mere om rådyr
Læs mere om kronhjort
Fugle
I Aars Skov finder man almindelige danske skovarter som mejse, stor flagspætte, skovskade, solsort, sangdrossel, rødkælk, musvåge og spurvehøg, men også fugle fra det åbne land såsom råge, krage, husskade, tårnfalk, stær og sanglærke. Vildtdemonstrationsprojektet tiltrækker blandt andet agerhøne og fasan på grund af gode skjul og fødemuligheder, herunder vinterfodring.