Augustenborg Skov

Augustenborg_start

Augustenborg Skov ligger ud til Augustenborg Fjord og grænser mod øst op til Augustenborg Slot og by. Skoven er præget af at have været en del af parkanlægget omkring Augustenborg slot, der i sin tid blev udformet efter baroktidens idealer, og de store gamle lindeallèer giver stadig skoven et særligt præg. I dag er skoven udlagt til naturnær skovdrift, hvor væltede, udgåede og døde træer får lov til at stå, men også med mange endnu levende træer af imponerende størrelse.

  
 Parken m. Augustenborg Slot i baggrunden

Augustenborgstien, som starter ved p-pladsen ved slottet, går igennem skoven, langs fjorden og ud til Mjang Dam. Stien er knap 7 km lang, og markeret med pæle. I den sydvestlige del af skoven, er der en lille strand med badehuse og en bro, og i umiddelbar nærhed ligger der en primitiv overnatningssted med bord, bænke og grill.
Omkring Augustenborg ligger også naturområderne Mjangdam, Ketting Nor samt middelalderbopladsen Brovold.


Edsegene

 


Part fra skulpturparken

Kulturhistorisk rummer skoven foruden de tre gamle lindealleer bl.a. tre høje og to skålsten. På skråningen syd for slottet vokser et prægtigt mammuttræ, der kan blive op til 3000 år gammelt og kan udvikle sig til et af verdens største træer. Edsegene markerer det sted hvor 3 mænd i 1674 mødtes under 3 ege i skumringen, for at lave en sammensværgelse mod daværende rigskansler Peder Griffenfeld. Stammen af den sidste eg, der faldt i 1994, kan endnu ses på stedet. I skellet mellem park og skov ligger Augustiana Skulpturpark og kunstcenter.