Aktiviteter

Par nyder udsigten over Avnø. Foto: Tobias Markussen

Se stort kort over området med alle faciliteter på udinaturen.dk

Avnøs dyreliv byder på oplevelser i topklasse. Tre ruter fører dig rundt på halvøen, som du kan udforske til fods, på cykel eller til hest. Vil du have mere sved på panden, kan du rappelle fra flyvestationens tårn, spille beach volley eller forcere klatrevæggen i hangaren.

Sæler, skovlejrplads eller stenaldergrav?

Avnø kan opleves på mange måder. Du kan gå langs tre ruter på halvøen. Alle tre ruter udgår fra Avnø Naturcenter.
Rød rute (3 km) fører dig rundt i det åbne land med enge, søer, strand – og masser af fugle, padder og sæler. Husk gummistøvler og kikkert!

Vælger du den blå rute (3,5 km), kommer du til Nokkeskoven med shelterpladsen og stranden.

På den gule rute (5,5 km) kan du opleve Østerhøj Jættestue, og på vejen passerer du den gamle hovedgård Avnøgård. Gården er privat, og der er ikke offentlig adgang.

Vær opmærksom på, at færdsel uden for stierne ikke er tilladt i fuglenes yngletid 15. marts. – 15. juli.

Læs mere om ruterne i Sporene på Svinø og Avnø

Se Avnø på to hjul eller fra hesteryg

På blå og rød rute kan du også færdes på cykel eller til hest. På rød rute må du dog kun cykle eller ride på strækningen langs kysten, da fugleskjulet kun kan passeres til fods.

Rider du rundt på Avnø, er der to steder, hvor du kan binde din hest til en bom – ved p-pladsen ved naturcentret og ved shelterpladsen i Nokkeskoven. Ved shelterpladsen findes også en pausefold, hvor hesten kan slippes løs.

Læs mere om cykel- og rideruter i Vordingborg kommune

Oplev Avnø fra søsiden

Har du kano eller havkajak, kan du også sejle til Avnø. Du kan lægge til ved shelterpladsen i Nokkeskoven og ved kysten stik syd for naturcentret. Når du sejler på Avnø Fjord, skal du følge reglerne i fredningen. Det betyder, at du af hensyn til dyrelivet skal blive mellem sejlrenden og Avnøs kyst. Du må ikke gå i land på øen Avnø Røn.

Læs mere om reglerne for færdsel på og omkring Avnø

Spring ud i foråret

Vil du have sved på panden, er der flere muligheder i og omkring naturcentret. I kan leje tårnet til rappelling, hvis I stiller med en uddannet instruktør. Ved naturcentret findes også en beach volley-bane, og i den gamle hangar er der en stor klatrevæg.

Hold møde i Transithallen

Naturcentret råder over to lokaler, som kan bruges til møder eller større sammenkomster.

”Transithallen” med stole og borde til ca. 50 personer kan benyttes gratis. Lokalet kan ikke reserveres.

”Det grønne forsamlingshus” har plads til ca. 30 personer. Lokalet lånes gratis ud til foreninger og klubber, som beskæftiger sig med natur, miljø, kultur og friluftsliv. Til private arrangementer kan lokalet lejes for kr. 300,- for en dag. I skal træffe aftale med naturcentret om leje af lokalet, valg af kode der kan åbne døren m.m.

Læs mere om Avnø naturcenter