Aktiviteter på Avnø og Svinø

Avnøs dyreliv byder på oplevelser i topklasse. Tre ruter fører dig rundt på halvøen, som du kan udforske til fods, på cykel eller til hest. Vil du have mere sved på panden, kan du rappelle fra flyvestationens tårn, spille beach volley eller forcere klatrevæggen i hangaren.

 

 

Sæler, skovlejrplads eller stenaldergrav?

Avnø kan opleves på mange måder. Du kan gå langs tre ruter på halvøen. Alle tre ruter udgår fra Avnø Naturcenter. 
Rød rute (3 km) fører dig rundt i det åbne land med enge, søer, strand – og masser af fugle, padder og sæler. Husk gummistøvler og kikkert!

Vælger du den blå rute (3,5 km), kommer du til Nokkeskoven med shelterpladsen og stranden.

På den gule rute (5,5 km) kan du opleve Østerhøj Jættestue, og på vejen passerer du den gamle hovedgård Avnøgård. Gården er privat, og der er ikke offentlig adgang.

Vær opmærksom på, at færdsel uden for stierne ikke er tilladt i fuglenes yngletid 15. marts. – 15. juli.

Læs mere om ruterne i Sporene på Svinø og Avnø

Se Avnø på to hjul eller fra hesteryg

På blå og rød rute kan du også færdes på cykel eller til hest. På rød rute må du dog kun cykle eller ride på strækningen langs kysten, da fugleskjulet kun kan passeres til fods. Undgå at ridde direkte på den grusbelagte sti.

Der er 2 bomme, hvor du kan binde din hest, på Avnø – ved Naturcentret over mod det overdækket bålhus og ved shelterpladsen i Nokkeskoven. Her findes også en pausefold, hvor hesten kan slippes løs, hvis man vil overnatte eller blot have en længere pause.

Oplev Avnø fra søsiden

Har du kano eller havkajak, kan du også sejle til Avnø. Du kan lægge til ved shelterpladsen i Nokkeskoven og ved kysten stik syd for naturcentret. Når du sejler på Avnø Fjord, skal du følge reglerne i fredningen. Det betyder, at du af hensyn til dyrelivet skal blive mellem sejlrenden og Avnøs kyst. Du må ikke gå i land på øen Avnø Røn.

Læs mere om reglerne for færdsel på og omkring Avnø

Spring ud i foråret

Vil du have sved på panden, er der flere muligheder i og omkring naturcentret. I kan leje tårnet til rappelling, hvis I stiller med en uddannet instruktør. Ved naturcentret findes også en beach volley-bane, og i den gamle hangar er der en stor klatrevæg.

TobiasMarkussen_Avnø_jættestuen_måneshøj_01

Hold møde i Transithallen

Naturcentret rådgiver om lokaler, der kan bruges til møder eller større sammenkomster.

"Transithallen" med stole og borde til ca. 30 personer kan benyttes af alle og kan ikke reserveres.

"Det grønne forsamlingshus" har plads til ca. 30 personer. Lokalet lejes ud til alle også private for kr. 600,- for en dag. Hvis I til møder ønsker servering af kaffe (2 gange i løbet af dagen) og service (inkl. opvask) koster det 1500,- indenfor normal arbejdstid. Kontakt Avnø Naturcenter på mail Obfuscated Email for at booke lokalet.

Læs mere om Avnø Naturcenter