Efterår
Nu er der også rørsvampe fx Karl Johan. Rørsvampene er lette at kende og et godt sted at begynde, hvis man ikke ved så meget om svampe. Der er mange grævlinger i Bidstrup Skovene. De lever sammen i klaner i store underjordiske komplekser. Normalt sover de om dagen, men ved skumringstid kommer de frem for at lede efter mad. Du kan også finde deres toiletter, der er en lille fordybning i jorden, som de bruger flere gange. Mange fugle er ved at gøre sig klar til at trække sydpå.
Skoven står i sine smukke efterårsfarver, og dyrene i skoven har travlt med at æde sig tykke og fede, og samle forråd til den kommende vinter. I hasselbuskene svinger egernet sig. Det ser ud som om, de har det rigtig sjovt. De samler nødder og lægger dem i små portioner her og der. Bagefter glemmer de, hvor de har lagt dem, men fordi de har lagt dem så mange steder, finder de altid nogen. Hasselmusen er også aktiv, inden den går i dvale for vinteren. Man kan kende hasselmusens gnav. Finder du en nød med skæve tandmærker på ydersiden af skallen, så er det sikkert hasselmusen, der har været på spil.
Vejrmeldingen melder om rusk og regn, men det er alligevel en dejlig tid at gå en tur i skoven. Slædehundene glæder sig i hvert fald. Du kan møde dem ved Avnstrup tidligt om morgenen. De kører i vinterhalvåret på formiddage og ad en bestemt rute.
Det er også jagttid. I Bidstrup Skovene bliver der drevet begrænset jagt på råvildt. Du kan finde tragtkantareller, lige indtil frosten kommer. Rigtig mange trækfugle lægger vejen forbi Bidstrup Skovene – især hvis det er oldenår med mange bog og agern – kan du fx se mange duer, kvækerfinker og bogfinker.
Læs om slædehundenes rute her