Aktiviteter i Blykobbe

Badning

Antoinette Strand er en populær strand, og da den er temmelig lang, er der plads til alle, lige som der er gode muligheder for at finde læ. Antoinette Strand er ud over Balka Strand den eneste strand på Bornholm, hvor der er livreddere i højsæsonen.
I vindstille vejr kan især små børn i vandkanten blive overraskede af bølgerne fra hurtigfærgerne mellem Rønne og Ystad. Så hold øje med børnene.

I kraftig pålandsvind skal man desuden passe på stærke understrømme.

Overnatning i det fri

I den nordlige del af plantagen findes et shelter. Shelteret er beregnet til en enkelt nats overnatning. Shelteret kan ikke reserves og fungerer efter først til mølle princippet.

Se sheltere på Udinaturen

I området nord for Sandegårdsvej til og med Blykobbe Å er der fri teltning.

Se mere om fri teltning her

 

Hundeluftning

Den sydlige del af Blykobbe plantage er indrettet som hundeskov. Her må hunden færdes uden snor, hvis den er under ejerens fulde kontrol. Hundeskoven er 47 hektar stor og strækker sig mellem landevejen i øst, kysten  i vest, Antoinettevej i syd og skovvejen Sandegårdsvej i nord. Den er afmærket med skilte på lave pæle ved stier, spor og skovveje. Fra oktober til april må hunden også være uden snor på stranden. I den øvrige del af skoven skal hunde altid føres i snor. 

Læs mere

Ved Rosmannevej findes en friløbshegning, hvor hunden kan løbe frit - også her skal hunden være under ejerens fulde kontrol.

Læs mere

Vandreture

Blykobbe-6

Den afmærkede vandrerute starter ved Rosmannevej og går gennem de mere stille dele af plantagen. Den passerer både Tillehøjene, Bavnehøj, Blykobbe Å, Prinsens Kilde og skanserne i klitterne ved kysten. Ruten er markeret med gule prikker på pæle langs ruten. Turen er på 5.8 kilometer.

På cykel

Den kommunale cykelvej, der forbinder Rønne og Hasle, går gennem både Blykobbe Plantage, Hasle Klinkerskoven og Hasle Lystskov. Ruten er skiltet. I Blykobbe Plantage har Naturstyrelsen givet tilladelse til, at der må cykles på alle menneskeskabte stier.

Find cykelruter i Destination Bornholms cykelportal

På Mountainbike

I Blykobbe Plantage giver Naturstyrelsen en udvidet adgang for mountainbikere. Det betyder, at der må køres på alle menneskeskabte stier - også stier som ikke fremstår egnede til en almindelig cykel. Der må ikke køres på dyreveksler, i skovbunden eller på fortidsminder. I den kommunale Hasle Lystskov nord for Blykobbe Plantage er anlagt et officielt mountainbikespor, som det er oplagt at forlænge turen med - sporet starter ved Hotel Skovly.

Ridning

Du må gerne ride i Blykobbe Plantage. Dog ikke i områder med nye planter og unge træer. Du må heller ikke ride på gravhøje og andre fortidsminder. Det er tilladt at færdes med hest på stranden fra 1. september til 31. maj.

Læs reglerne for færdsel med hest i naturen

Løb

Blykobbe-3

Der er tre afmærkede løberuter i Blykobbe Plantage. En hvid, der er tre kilometer lang, en grøn på fem kilometer og en blå på otte. Turene tager udgangspunkt i parkeringspladsen på Antoinettevej i plantagens sydligste hjørne.

Sundhedsspor

Blykobbe-1

Sundhedssporet er på 2.4 kilometer og er afmærket med rødt. Ruten starter og slutter ved P-pladsen på Antoinettevej, og her findes et skilt med et skema, du kan bruge til at beregne din kondition, når du har gået eller løbet ruten.

Læs mere her 

Faste orienteringsposter

I Blykobbe plantage finder du en række faste orienteringsposter under konceptet ”Find Vej”.

Orienteringsløbskort fra RIK