Praktisk - Boller Skovene

Find vej

Selve Boller Slot med slotspark og skov ned til Horsens Fjord ligger kun 4 km øst for Horsens. Der er cykelsti (Bollerstien) fra Horsens langs fjorden. 

Skoven langs fjorden hedder Boller Nederskov, og herfra er der ca. 1 km sydpå til Boller Overskov, Klokkedal og Rold Skov. Ca. 5 km syd for Boller Slot ligger Bjerge Skov, der med 280 ha. (næsten 3 km²) er den største af Boller-skovene.
Kærskov og Dallerup Skov ligger lidt for sig selv langs Vejlevej – 7 km syd for Horsens. 

Offentlig transport

Boller Slot, Boller Nederskov, Boller Overskov, Klokkedal og Rold Skov kommer man til på 15 min. med busrute 104 fra Horsens Trafikterminal. Kører mod rutebilstationen i Juelsminde. Stå af i Boller – herfra er der en kort gåtur.

Bjerge Skov kommer man til med busrute 105 fra Horsens Trafikterminal. Kører mod rutebilstationen i Juelsminde. Stå af i Bjerre – herfra er der en ca. 2 km gåtur østpå ad Bjerre Skovvej.
Kærskov og Dallerup Skov kommer man til med busrute 202 fra Horsens Trafikterminal. Kører mod Vejle Trafikcenter. Stå af på Vejlevej/Ølstedbrovej. Gå østpå ad skovvejen Kærsholmvej.

Find præcis køreplan på Rejseplanen.

Handicapforhold

Skovvejene i Bollerup Skovene kan de fleste steder klares af kørestole under normale vejrforhold. Den vestlige del af Bjerge Skov har store stigninger og er ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Parkering

På kortet til venstre kan du se parkeringspladser i Boller Skovene. Der må ikke køres på skovvejene.

Se parkeringspladserne på UdiNaturen-kortet

Boller Nederskov: Parkér på Boller Slotsvej ca. 300 meter vest for Boller Slot eller på P-pladsen ved indgangen til slottet.

Boller Overskov: Parkér på Nordrevej enten ved hundeskoven i den sydlige del eller i den nordlige del af skoven.

Klokkedal: Parkér på Bollervej tæt ved Klokkedal Mølle. Der er også p-plads på Klokkedalsvej i den sydlige ende af dalen.

Bjerge Skov: Parkér på Bjerre Skovvej tæt på skovsøen Elverdam. Der er flere p-pladser i skoven langs Bjerre Skovvej – bl.a. ved fugletårnet ved Bjerre Engsø. En alternativ måde er også at parkere ved Purhøj, Purhøjvej, med en fantastisk udsigt over hele området.

Rold Skov: Parkér på Bollervej i den nordlige del af skoven.

Kærskov: Parkér på Kærskovhældevej tæt på Vejlevej.

Dallerup Skov: Parkér på Ørnstrupvej midt i skoven.