Praktisk - Boserup Skov

Boserup Skov kortudsnit

Toiletter

Der er toiletter ved Boserup Naturcenter i Naturcentrets åbningstider.

Se mere på boserup.roskilde.dk

Fugletårn

Der er et fugletårn ved Store Kattinge Sø, hvorfra du kan betragte det rige fugleliv på søen.

Overnatning og bålpladser

Der er et shelter til fri afbenyttelse på Kattinge Vigs vestlige bred. Shelteret kan ikke bestilles i forvejen. De tre shelters, der ligger ud mod Roskilde Fjord i den vestlige del af skoven skal til gengæld bookes i forvejen. Der er bålpladser ved Kattinge Vig – den ene ved Lerskrænten med bænke og borde. Der er også grillpladser og bænke og borde ved Lerskrænten. Husk at tage grillkul og brænde med selv. Du må gerne tage grene og andet brænde, hvis du kan finde noget, der ligger på jorden. Det er strengt forbudt at tænde bål eller grille andre steder end på de anviste bål- og grillpladser. Du kan hente vand ved Boserupgård Naturcenter.

Book et shelter ved Roskilde Fjord

For handicappede

Generelt er Boserup Skov fremkommelig for kørestolsbrugere, fordi terrænet for en stor del er fladt. Fra den asfalterede holdeplads ved Slusehuset er der en rampe, der gør det muligt for kørestolsbrugere at komme ud til fjorden og observere fuglelivet og det smukke fjordlandskab. Vær opmærksom på at rampen er høj i forhold til det omkringliggende terræn!

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Boserup Skov ligger ved Boserupvej vest for Roskilde, når man kører ud af byen forbi Sct. Hans Hospital. Bus nr. 207 går fra Roskilde station ud forbi skoven og har stoppested ved Skovly, Kongemarken og skolerne i Boserup. Cykelruterne 40 og 88 går igennem skoven. Du kan også tage skjoldungestien fra Roskilde mod Gl. Lejre.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk

Se kort på skjoldungelandet.dk

P-pladser

Der er tre P-pladser langs skovkanten ved Boserupvej og en holdeplads ved Slusehuset ved Kattingeværk.