Aktiviteter i Skovene ved Buresø

Vandreture

Der er markeret en vandrerute med gult, der går igennem Slagslunde, Krogenlund og Ganløse Eget. Turen er på 13 km, der svarer til en tur på 3-4 timer. Men der er masser af muligheder for at forkorte eller forlænge turen. Man kan også kombinere med en tur ind i Uggeløse Skov, hvor der er hundeskov i den nordlige ende af skoven.

Den markerede vandretur tager dig forbi mange af skovens seværdigheder. Det gælder bl.a. ”Småsøerne” med sit spændende planteliv fuld af orkideer og andre sjældne planter, Myrestenen, de vrange bøge og Gulbjergmose.

Løbere i Krogelund Skov. Foto: Tobias Markussen

Orienteringsløb

Du kan løbe orienteringsløb i Uggeløse Skov. Naturstyrelsen har i samarbejde med bl.a. Farum Orienteringsklub opsat 30 poster rundt omkring i skoven. Der er både lette, mellemsvære og svære ruter af forskellig længde.

De faste poster kan bruges af alle skovens gæster, så de får en ny og mere udfordrende skovtur.

Læs mere og find kort på findveji.dk

Forhindringsbane

I Uggeløse Skov kan du prøve kræfter med en forhindringsbane med ti krævende forhindringer, der stiller store krav til fysikken. Fredag, lørdag og søndag kan banen bruges frit af alle. De øvrige dage efter kl. 12. Banen er både for børn og voksne, men det er på eget ansvar. Firmaer og foreninger kan leje banen.

Klatretårnet. Foto: Tobias Markussen

Klatretårn

Klatretårnet i Uggeløse Skov tilhører SSP København under Københavns Politi. Brug af klatretårnet kræver tilladelse og skal bookes hos skovløber Thomas Scheibel Obfuscated Email, hvor man oplyser enten cvr-nr. eller cpr-nr.

Legeplads ved Salamandersøen. Foto: Tobias Markussen

Legeplads

Ved Salamandersøen i Uggeløse er der en legeplads for børn i forbindelse med det store picnic-område. Det er et hyggeligt og populært udflugtsmål, hvor store grupper kan samles, spille rundbold, klatre, tænde bål og spise medbragt mad ved borde og bænke. Stedet er indrettet handicapvenligt.

Gåtur med hunden. Foto: Tobias Markussen

Gå tur med hunden

Hele den nordlige del af Uggeløse Skov – nord for Slangerupvej – er hundeskov. Her kan din hund løbe løs på det 26 hektar store område, hvis du har den under kontrol. Der er P-plads ved indgangen, og bus 310R har stoppested få meter derfra. Stå af ved Engledsvej.

Mountainbike

Du må cykle på alle skovveje og stier i skovene omkring Buresø. Men du må ikke cykle i skovbunden, på dyrenes stier, på stendiger, på gravhøje m.m. Husk at tage hensyn til de gående.

Ganløse Eget er populær blandt mountainbikere. Det kuperede landskab med krævende op- og nedkørsler og til tider masser af mudder gør skoven til en udfordring. Du kan også fortsætte i Slagslunde Skov og Krogenlund samt Uggeløse. Men husk at du skal holde dig til stier og veje og ikke må lave dine egne MTB-spor i skoven.

Med fiskestang

Gulbjergmose i Slagslunde Skov er et yndet udflugtsmål for lystfiskere. Der er frit fiskeri i søen. Hvis du er mellem 18 og 65 år, skal du have fisketegn. Buresø er privatejet, og fiskeriet er forpagtet bort til Lystfiskeriforeningen.

Få fisketegn på fisketegn.dk

En dukkert i Buresø. Foto: Tobias Markussen

En dukkert i søen

Buresø er en populær badesø. Vandet er klart, og søen er en af de reneste i området. Søen og det meste af søbredden er privat, men i den sydøstlige ende er der et offentligt badested med badebro, borde og bænke og grillpladser samt en kiosk i sommersæsonen. Der er også en stor P-plads.

Geocaching

Du kan gå på skattejagt med din gps i Buresø-skovene. I alle fire skove er der gemt adskillige cacher af forskellig sværhedsgrad, som du kan søge dig frem til.

Læs mere på geocaching.dk