Forår
Europas største ugle, Stor Hornugles tuden kan høres i det tidlige forår. Dens kraftige tuden, som kan høres på op til fire kilometers afstand, har givet anledning til dens latinske navn Bubo bubo. Stor Hornugle yngler især i gamle råstofgrave.
Sangdroslen ankommer til skoven og specielt om morgenen og i skumringen kan man høre den synge. Den store flagspætte skal nok sørge for også at blive hørt. Den trommer på døde grene for at markere sit territorium.
Danmarks mindste rovdyr bruden, er gået i gang med at yngle, så hannen er på damejagt. Bruden er en del af mårfamilien og ligner lækatten når den er i sommerpels, men har til forskel for lækatten en kort hale.
De første dyreunger begynder at komme til verden. Grævlingen føder 2-4 unger i sin hule, som den ofte deler med andre grævlinger. Ungerne fodres med opgylpet føde, efter at moderen er holdt op med at give dem mælk. Når de er omkring tre måneder gamle, forlader de hulen og følger moderen på hendes natlige søgen efter føde. Også i rævegraven er der familieforøgelse.
Råbukken har færdigudviklet sin nye opsats. Det hudlag der har beskyttet opsatsen mens den voksede, gnides nu af op af træer og buske. Samtidig markerer bukken sit territorium. Bukken spiser efterfølgende hudlaget, der kaldes basten, og får på den måde noget ekstra næring.
I marts og april blomstrer haslen med svovlgule hanrakler og bittesmå bordeauxrøde hunblomster, hvor det kun er støvfanget, der er farvet. Når blomstringen er overstået, begynder bladene at springe ud. Det sker som regel midt i april.
I april måned kan man også være heldig at finde rabarber ved teltpladsen i den vestlige del af skoven. Teltpladsen var tidligere en del af en gammel frugthave.
I begyndelsen af maj springer bøgen ud og svøber skoven i et smukt lysegrønt flor. I slutningen af maj følger egen efter.
Rådyr-hunnen, råen, får lam. Hvis du finder et nyfødt rålam i skovbunden skal du blot gå stille videre og ikke røre det. Efter fødslen sker der nemlig ofte det, at moren forlader ungen i lange perioder for at finde føde, men hun kommer altid tilbage for at die og nusse omkring lammet. Lammet er godt beskyttet af sin plettede pels, der virker som camouflage. Den kan ligge helt stille og udsender næsten ingen lugt, så rovdyr har svært ved at finde frem til det lille dyr.