Brandbæger tog toget
Planten klæbrig brandbæger er almindelig langs Fodsporet. Den tilhører kurvblomstfamilien og har gule blomster. Frøene af klæbrig brandbæger er blevet spredt ved hjælp af toget, fordi de klæbrige frø har siddet fast på togvognenes hjul. Klæbrig brandbæger er giftig.
Læs mere om brandbæger på fugleognatur.dk
Læhegn blev til skove
I de levende hegn indgår typisk træer som navr, avnbøg, røn, ahorn og fuglekirsebær. Også eg og bøg vokser på de tidligere baneskråninger, og gamle læhegn, der skulle skærme af for banen, er blevet til små skove. Dertil kommer mange blomstrende buske som slåen, syren, tjørn, hyld og hassel. En forårstur langs Fodsporet, når syrenerne blomstrer i hvidt og lyslilla med en overvældende duft, er en kickstart til sanserne.
Skrog blev til frugt
Om efteråret er det smagssansen, der er bud efter. De mange frugtsten og kernehuse, som de rejsende gennem mere end 70 år kastede ud ad togvinduerne, spirede og slog rod. Derfor vokser der i dag masser af bl.a. æbletræer og mirabel langs Fodsporet. Og du er velkommen til at plukke af dem. Det gælder også brombærrene, som vokser mange steder.
Typiske grøftekantsplanter i området er hyrdetaske, svinemælk, vejbred, pileurt, ærenpris og forskellige arter af brandbæger og mælkebøtte.
En skov på perronen
Skinner, skærver og sveller er væk, men perronerne fra de gamle jernbanestationer ligger der endnu – hvis man ellers kan få øje på dem. Træer, buske og underskov har indtaget perronerne, men hist og her titter fliser og belægning frem blandt alt det grønne.
Læs mere om planter i artsleksikonet