Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Praktisk - Fodsporet

undefined

Se vandre- og cykelruter, p-pladser, ohundeskove m.m. på udinaturen.dk

Hent folder om Fodsporet

Adgangsforhold for handicappede

Fodsporet er asfalteret og uden større niveauforskelle. Stien er derfor velegnet til færdsel i kørestol. 

Toiletter

Der er primitive toiletter mange steder langs Fodsporet. Handicaptoilet findes to steder – på hovedstien ved Sludstrup og på Skælskør-grenen ved området Lungen, ca. 1,5 km fra Sønder Bjerge i retning mod Tjæreby. 

Bål- og lejrpladser

Langs Fodsporet findes seks større og mindre shelterpladser, tre bålhytter og flere bålpladser. Shelterpladser og bålhytter skal bookes på forhånd.

Book en shelterplads

Naturlegeplads

Der findes naturlegepladser ved Slagelse, Sdr. Bjerge, Sandved og Hyllinge. 

Sundhedsplads

Ved Næstved, Hyllinge, Sandved og i Dalmose findes der sundhedspladser. På hver plads er 5 træningsstationer, hvor du kan arbejde hele kroppen igennem. 

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen.

Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Færdsel på sporet: Du må færdes på Fodsporet til fods, på cykel, på rulleskøjter og lignende. Kørsel med knallert, bil, ATV eller andre motorkøretøjer er ikke tilladt. Dog må handicappede gerne færdes med elektriske kørestole eller firehjulede handicapknallerter. 

Til hest: Ryttere må benytte de særlige ridespor mellem Fodby og Hyllinge og mellem Tjæreby og Dalmose. Ridning uden for ridesporene er ikke tilladt.

Der er plads til hestetrailer ved p-pladserne i Fodby og Hyllinge. Her er også bindebomme til hesten.

Med hund: Hunde skal holdes i snor på Fodsporet. I de tre hundeskove langs sporet må hunden løbe løs, når blot du har den under kontrol.

Læs mere om hund i naturen

Find vej

Fodsporet går mellem Næstved og Slagelse med en sidegren fra Dalmose til Skælskør. Du kan komme til naturstien med offentlige transportmidler, og kommer du i bil, er der p-pladser fem steder langs Fodsporet.

Undlad at parkere på private veje eller på anden måde være til gene for private lodsejere. Husk at alle stationer og andre banehuse er private beboelser.

Offentlig transport

Tag toget til Slagelse station eller Næstved station. Fodsporet udgår fra stationsområdet. Fra Slagelse kan man også komme til Dalmose med buslinjerne 431 og 433. Til Skælskør kommer man med bus 470R fra Slagelse eller bus 460 fra Korsør. I Skælskør udgår Fodsporet fra det tidligere stationsområde mellem Ladebovej og Maglehaven.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk