Aktiviteter i Folehaven

Vandre- eller løbetur

Der er udsat tre vandre- eller løberuter på kortet. Den blå er med sine 9,5 km den længste og fører dig godt rundt i Rungsted Hegn og Folehaveskoven. Den røde er på 5,2 km, og den gule, som begrænser sig til en rundtur i Rungsted Hegn – den nordligste del af skoven – er på 2,4 km.

Dele af ruterne er stærkt kuperede og kan rigtig få pulsen op. Samtlige ruter er skiltet med piktogrammer i farver og kan følges begge veje rundt. På den blå rute er der opsat km-skilte hele vejen rundt. Der er P-pladser flere steder langs ruterne, så du kan vælge, hvor du vil begynde turen.

Se motionsruter på Udinaturen.dk

Udover de afmærkede løberuter er der et fint net af stier i skoven. Og du er også velkommen til at gå på opdagelse uden for stinettet. Det er måske netop sådan, du kommer allertættest på naturen.

Hvis du er i kørestol, er det bedst at holde sig til de større veje i skoven. De er alle farbare i kørestol undtagen i meget vådt vejr. I Rungsted Hegn er der lys på vejen fra Sdr. Jagtvej til Rungstedvej.

Hjertestien er på ca. 2 km og går rundt i Hørsholm Slotshave. Turen er egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Læs mere om Hjertestien på Hjerteforeningens hjemmeside

Forskerruten er en gå-, løbe- eller cykelrute på 2,5, 7,5 eller 13 km, der har udgangspunkt ved Forskerparken Scion DTU ved Hørsholm. Fra bunden af Hørsholm Slotshave er der en forbindelse til ruten, der er markeret med skilte og går gennem Høsterkøb til Rude Skov nær Birkerød.

På cykel og mountainbike

Du er velkommen til at cykle på alle veje og stier i Folehaveskoven – også i den nordlige del, der kaldes Rungsted Hegn. Men du skal holde dig til stierne, og det er forbudt af cykle på gravhøjene. Udover stierne i Folehaveskoven kan du prøve den nærliggende Forskerrute.

Med hund

Du må have din hund med på turen både i Hørsholm Slotshave og i Folehaveskoven. I Folehaveskoven skal du have din hund i snor, men i Hørsholm Slotshave og i Rungsted Hegn – den nordligste del af Folehaveskoven –  må din hund gerne løbe løs, hvis du har den under kontrol og tager hensyn til andre gæster. Derimod må du ikke have din hund med i Arboretet, der ligger mellem Hørsholm Slotshave og Folehaveskoven/Rungsted Hegn.

Læs mere om hund i skoven

Til Hest

Du må ride i skoven på stier og veje, men hold dig så vidt muligt i rabatten og husk at tage hensyn til skovens øvrige gæster.

Læs mere om rideregler

Overnatning

I den østlige ende af Folehaveskoven er der en lille lejrplads med bålplads, hvor du må overnatte i maks. to nætter. I den sydlige ende af Rungsted Hegn er der en stor lejrplads med shelter, hvor du også kan overnatte i maks. to nætter. Lejrpladsen i Rungsted Hegn kan bookes her:
book.naturstyrelsen.dk 


Mere om Folehaven og Hørsholm Slotshave

Kort med seværdigheder Aktiviteter Dyr og planter Året rundt Historie