Frøbjerg Bavnehøj og Brændholt Bjerg

Foto: SNS-Fyn

Foto: Mogens Krog

Frøbjerg Bavnehøj er med sine 131 meter Fyns højeste punkt. Det menes, at navnet "Frø" er afledt af navnet "Frej" som blandt andet er gud for frugtbarhed i den nordiske mytologi. 

Der er er vid udsigt fra Frøbjerg Bavnehøj. For at bevare udsigten foretager Naturstyrelsen Fyn af og til nedskæringer af træer og buske på Frøbjerg Bavnehøj. For at begrænse opvækst af træer og buske, afgræsses arealerne med får.

Frøbjerg Bavnehøj har gennem mange år været samlingssted for fynboerne. Fx fejrer mange mennesker Grundlovsdag d. 5. juni på skråningerne. Der findes flere mindesmærker på Frøbjerg Bavnehøj - dem kan du læse om i folderen nedenfor.

Vest for Frøbjerg Bavnehøj ligger et stort amfiteater, som blev indviet i 2009. Her afvikles Frøbjerg Festspillene hver sommer. 

Brændholt Bjerg (115 m) er en anden af de høje bakker syd for Vissenbjerg, hvorfra man har en fantastisk udsigt. På bakken findes et fint overdrev, der har været afgræsset igennem mange år. Her er især en rig flora og nogle sjældne svampe.


Områder omgivet med rød linie ejes af Naturstyrelsen.

Udsnit af Geodatastyrelsens kortmateriale er gengivet i henhold til tilladelse G18/1997.