Aktiviteter i Fussingø

Mountainbike eller vandretur? Badning eller fiskeri? Snobrød eller madpakke? Der er masser af valgmuligheder i Fussingø.

Vandreruter

Der er anlagt flere vandreruter i skovene. De er markerede med gult på kortet, og i skoven har man også mærket træerne på ruten med gult.

12. Aktivitetsområde

Tæt på madpakkehuset nord for Ålum ligger et aktivitetsområde med bålplads, brændeskur, borde, bænke, skraldespand og en lille platform/scene. Specielt til børnene er der blandt andet en balancebane, en lille labyrint og et stenlandskab. Stedet er ideelt til en børnefødselsdag eller familieudflugt.

13. Fiskeri

På Fussing Sø må man ikke fiske fra bredden, men kun fra robåde. Det er ikke tilladt at bruge påhængsmotor på søen. Fiskesæsonen er fra 1. maj til 31. oktober. Der er tre både, hvorfra der kan fiskes. To foreningsbåde, hvoraf den ene kan lejes på dagsbasis af alle interesserede. Derudover er der en båd udelukkende for bredejere. Søen ejes af staten, der dog kun ejer bredden i den vestligste del af søen. Gode steder at fiske er i vigen foran bådpladsen, hvor specielt aborrer boltrer sig nær de mange sunkne tømmerstokke, mens der i bugten bag den gamle slotsruin er gode chancer for at få en gedde med hjem til middagsbordet. I Nørreåen må du fiske fra den offentligt ejede del af engen.

14. Badning

Badning i Fussing Sø er tilladt fra badepladsen, der ligger i den vestlige ende af søen ved Fiskerhuset. Her er der badebro, borde, bænke samt toiletter og drikkevand til fri afbenyttelse.

Se badepladsen på kort på udinaturen.dk

15. Kælkebakke

Om vinteren bliver Galgebakken brugt som kælkebakke af børn og barnlige sjæle. Opsatte høballer sikrer, at de kælkende ikke ved et uheld havner ude på den nærliggende vej.

Læs mere om Galgebakken under Seværdigheder

16. Bålpladser og overnatningsmuligheder

Det er tilladt at overnatte i telt i skovene. Man skal blot huske reglen: 3-2-1. Det vil sige højst tre personer i hvert telt, maksimum to telte og kun en overnatning på samme sted. Der er også to shelters, man kan overnatte i på engen ned mod Nørreåen.

Ved Damager findes lejrplads med drikkevand. Den er dog forbeholdt større grupper og må kun benyttes efter forudgående aftale med Naturstyrelsen, Kronjylland.

Book Damager lejrplads

Der findes fire bålpladser i Fussingø.

Se bål og overnatningsmuligheder på udinaturen.dk

Mountainbiking

I Fussingøskovene er anlagt en ca. 30 km lang mountainbikerute, der går gennem et flot og varieret landskab. Hvis du er i middelgod form, tager det omkring 2,5 timer at køre turen igennem.

Hovedruten er afmærket med blå pletter på træerne. For de mere øverede ryttere er der mulighed for flere udfordringer på de henholsvis røde og sorte sløjfer. På kortet kan du se det omtrentlige forløb, og hvor du kan komme af og på fra offentlige veje og parkeringspladser. Ruten er afmærket således, at den kun kan køres i en retning. Der kan opstå farlige situationer, hvis du ikke overholder dette.

I skovene må du cykle på alle stier og skovveje. Derimod må du ikke cykle i skovbunden og ned ad skrænterne eller på diger og gravhøje. Vis hensyn, når du cykler i skoven. Sæt farten ned, når du passerer andre skovgæster og vær sikker på, at de har opdaget dig. Husk at al færdsel og cykling foregår på eget ansvar. Såfremt du ønsker at benytte ruten til organiseret cykelløb, skal du søge tilladelse hos Naturstyrelsen, Kronjylland, inden du afholder løbet.

Se mountainbikeruterne på kort på udinaturen.dk

Med hund i naturen

Hunde skal være i snor i Fussingø af hensyn til vildtet og de andre gæster. Der findes dog en hundeskov i Indskovene øst for den asfalterede vej Sønderskovbakken, hvor din hund må gå løs, så længe du stadig har den under kontrol.

Læs mere om hund i naturen

Til hest

Der er ingen afmærkede ridestier i Fussingø. Ridning er tilladt efter reglerne i naturbeskyttelsesloven, hvilket må sige at man må ride over alt, blot ikke i de indhegnede beplantninger. Du behøver ikke at have et ridekort.

Læs mere om ridning i naturen