Aktiviteter i Fussingø

Mountainbike eller vandretur? Badning eller fiskeri? Snobrød eller madpakke? Der er masser af valgmuligheder i Fussingø.

Vandreruter

Der er anlagt flere vandreruter i skovene. De er markerede med gult på kortet, og i skoven har man også mærket træerne på ruten med gult.

12. Aktivitetsområde

Tæt på madpakkehuset nord for Ålum ligger et aktivitetsområde med bålplads, brændeskur, borde, bænke, skraldespand og en lille platform/scene. Specielt til børnene er der blandt andet en balancebane, en lille labyrint og et stenlandskab. Stedet er ideelt til en børnefødselsdag eller familieudflugt.

13. Fiskeri

Fiskeri er ikke tilladt i Fussing Sø, undtagen fra de 3 tilladte både. De tre både i søen er to foreningsbåde, der kan lejes på dagsbasis af alle interesserede, samt en båd udelukkende for bredejere. Søen ejes af staten, der dog kun ejer bredden i den vestligste del af søen.

I Nørreåen må du fiske fra den offentligt ejede del af engen, der ligger neden for de to shelters. Strækningen langs åen er ca. 50 meter.

 

14. Badning

Badning i Fussing Sø er tilladt fra badepladsen, der ligger i den vestlige ende af søen ved Fiskerhuset. Her er der badebro, borde, bænke samt toiletter og drikkevand til fri afbenyttelse.

Se badepladsen på kort på udinaturen.dk

15. Kælkebakke

Om vinteren bliver Galgebakken brugt som kælkebakke af børn og barnlige sjæle. Opsatte høballer sikrer, at de kælkende ikke ved et uheld havner ude på den nærliggende vej.

Læs mere om Galgebakken under Seværdigheder

16. Bålpladser og overnatningsmuligheder

Det er tilladt at overnatte i telt i skovene. Man skal blot huske reglen: 3-2-1. Det vil sige højst tre personer i hvert telt, maksimum to telte og kun en overnatning på samme sted. Der er også to shelters, man kan overnatte i på engen ned mod Nørreåen.

Ved Damager findes lejrplads med drikkevand. Den er dog forbeholdt større grupper og må kun benyttes efter forudgående aftale med Naturstyrelsen, Kronjylland.

Book Damager lejrplads

Der findes fire bålpladser i Fussingø.

Se bål og overnatningsmuligheder på udinaturen.dk

Mountainbiking

I Fussingøskovene er anlagt en ca. 30 km lang mountainbikerute, der går gennem et flot og varieret landskab. Hvis du er i middelgod form, tager det omkring 2,5 timer at køre turen igennem.

Hovedruten er afmærket med blå pletter på træerne. For de mere øverede ryttere er der mulighed for flere udfordringer på de henholsvis røde og sorte sløjfer. På kortet kan du se det omtrentlige forløb, og hvor du kan komme af og på fra offentlige veje og parkeringspladser. Ruten er afmærket således, at den kun kan køres i en retning. Der kan opstå farlige situationer, hvis du ikke overholder dette.

I skovene må du cykle på alle stier og skovveje. Derimod må du ikke cykle i skovbunden og ned ad skrænterne eller på diger og gravhøje. Vis hensyn, når du cykler i skoven. Sæt farten ned, når du passerer andre skovgæster og vær sikker på, at de har opdaget dig. Husk at al færdsel og cykling foregår på eget ansvar. Såfremt du ønsker at benytte ruten til organiseret cykelløb, skal du søge tilladelse hos Naturstyrelsen, Kronjylland, inden du afholder løbet.

Se mountainbikeruterne på kort på udinaturen.dk

Med hund i naturen

Hunde skal være i snor i Fussingø af hensyn til vildtet og de andre gæster. Der findes dog en hundeskov i Indskovene øst for den asfalterede vej Sønderskovbakken, hvor din hund må gå løs, så længe du stadig har den under kontrol.

Læs mere om hund i naturen

Til hest

Der er ingen afmærkede ridestier i Fussingø. Ridning er tilladt efter reglerne i naturbeskyttelsesloven, hvilket vil sige, at:

  • man må ride på på asfalterede veje, stenlagte veje og på grusveje over 2,5 m og i skovbunden
  • man må fx ikke ride i indhegninger, boliger og tilhørende haver, gårdspladser m.fl., landbrugsarealer, kulturer, unge bevoksninger herunder selvforyngelser, på gravhøje og andre fortidsminder og rørbevoksninger.

Du behøver ikke at have et ridekort.

Læs mere om ridning i naturen