Genskabte strandenge
I foråret 1992 blev det 140 hektar store område igen strandeng. I de år planlagde og etablerede staten mange, store naturgenopretningsprojekter. Geddal Strangenge var et af de allerførste naturgenopretningsprojekter, der blev realiseret.
Ud mod Venø Bugt er der bevaret et lavt dige, der svarer til det gamle sommerdige. Dog er det nye dige et meget fladt dige, så vandet bare løber over, når der er storm – uden at gnave hul og ødelægge diget.
Diget sikrer, at engene ikke bliver oversvømmet i fuglenes yngletid, og skaber i mødet mellem fersk- og saltvand et særligt varieret og næringsrigt miljø. Ved normale vinterstorme går vandet fra fjorden over diget og oversvømmer engene. Her vokser derfor planter, der er tilpasset den saltholdige jord. Vandstanden i området kan i øvrigt stadig reguleres ved hjælp af en manuel sluse, men de elektriske pumper er fjernet.
I området ved Geddal Strandenge er der observeret omkring 200 forskellige arter af fugle. Mange er sjældne, og det genskabte vådområde har allerede vist sig at gavne bestandene af blandt andre grågås, brushane og vibe. Også den lille bestand af oddere, der stadig findes ved Sdr. Lem Vig, har glæde af strandengene med det rige plante- og dyreliv.