Aktiviteter i Geelskov

Geelskov er et oplagt udflugtsmål for den aktive skovgædt. Her er et fint stistystem til vandreture, gode og stejle løberuter og vilde mountainbikeruter. Bliver vinteren hvid er Holtekollen en af de sjoveste kælkebakker på Sjælland.

Vandreruter

En afmærket vandrerute på i alt 5,2 km. fra Holte Station går igennem Geel Skov og videre igennem Ravneholmene til Nærum Station.  Geelskov består desuden af et stort spind af skovveje og stier, der både løber syd-nord, øst-vest, diagonalt og lettere zig-zaggende ind imellem.

Masser af løbere benytter sig af de samme ruter, som de gående. Der er mulighed for at give formen en ekstra tak opad, fordi Geelskov flere steder er stærkt kuperet og derfor lægger op til en gang benhård intervaltræning på skråning.

Populær bålhytte, bålpladser og lejrplads ved Holtekollen

Mit i Geel Skov, ved foden af Holtekollen findes en rummelig bålhytte med grill. Medbring selv grillkul til eget brug. Lejrpladsen benyttes af rollespillere, som en gang om måneden holder et stort rollespil. Mange unge overnatter ved denne lejlighed ved lejrpladsen, som det er muligt at booke via book.naturstyrelsen.dk

Orienteringsbane

Geelskov er en af Nordsjællands mest benyttede skove til orienteringsløb. Lyngby Orienteringsklub bruger Geelskov som sin hjemmebane og har udlagt en orienteringsbane i skoven, som tilbydes alle skovens gæster. Klubbens poster på ruten står i skoven hele året. Så det eneste, du skal gøre, er at downloade kortet – og komme af sted.

Find kortet på findveji.dk

Mountainbikeruter

Geelskov er et paradis for mountainbikere, fordi skoven er kuperet og meget drænet, så den er mindre mudret og mere tør end andre skove med mountainbikeruter i Københavnsområdet.

Det blå MTB spor, som af kenderekaldes et super lækkert teknisk og svært spor,begynder og slutter på parkeringspladsen på toppen af Geels Bakke på østsiden af Kongevejen. Herfra snor det sig på turen gennem det kuperede område ved den gamle skibakke, Holtekollen.

Er du ny mountainbiker i Geelskov, er det værd at vide, at også andre flittigt besøger skoven: børnehaver, vuggestuer, orienteringsløbere, rollespilsfolk, hundeluftere og løse hunde. Alle disse mennesker uden hjul har lige ret til at færdes på ruten. Så sæt farten lidt ned, og tag hensyn.

For børn

Har du børn, som trænger til en travetur i det fri, er Geelskov ideel. Overskuelig, varieret og så velbesøgt, at der altid er et menneske at spørge om vej, hvis man bliver væk fra de andre. Det er da også tydeligt, at børn er flittige gæster: Mange steder står huler af lange grene og kviste samlet i en spids som en tipi. Og mange steder kan man se, at der er samlet arsenaler af forråd til husholdningen i form af sten og kogler, der ligger klar til næste leg ved hulen.

Kommer du på en hverdag, kan du møde vuggestue- og børnehavebørn i grupper, som sidder samlet om bålet neden for Holtekollen eller i én lang række rumpe efter rumpe på midtskovens overdimensionerede bænk, der er bygget af stammer så tykke som telefonpæle. Vælger du i stedet at tage i skoven en weekend eller i en ferie, kan du følge med i de unge ’arkitekters’ og ’ingeniørers’ byggeri af grenhytter.

Til hest

Ridning er tilladt i Geelskov på stier og veje.

Tag hunden med i Geelskov

Hunde er velkomne i Geelskov – både i snor og også gerne uden, hvis du har kontrol over din hund, og den ikke er til gene for de andre gæster i skoven.