Praktisk - Gludsted Plantage

Kort over p-pladser i Gludsted Plantage

Få et overblik over parkering, hundeskove, overnatningsmuligheder og andre faciliteter på udinaturen.dk.

 Find faciliteter på udinaturen.dk

Faciliteter for mennesker med bevægelseshandicap

Gludsted Plantage har et stort netværk af skovveje, hvor det i visse perioder er muligt at færdes for mennesker med bevægelseshandicap. Vær opmærksom på, at der efter brug af skovningsmaskiner og i perioder med nedbør kan være vanskeligt fremkommeligt.

Parkering

Parkering

Der må ikke køres på skovvejene, med undtagelse af stikvejen fra Kærshovedgårdsvej til Isenbjerg (1 på kortet), hvor der er p-plads. Der er mange p-pladser langs Kærshovedgårdsvej og Isenbjergvej, og ellers er det tilladt at parkere ved en skovvej, når blot bilen er parkeret så langt til siden, at skovmaskiner kan passere.

Se p-pladser i turfolderen og på udinaturen.dk

Book en aktivitet

Gludsted Plantage har sheltere med bålplads og en primitiv lejrplads, der frit kan benyttes. Visse arrangementer kræver en forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen. Se, hvad der kræver tilladelse.

Du kan ansøge om tilladelse til dit arrangement under Book i naturen.

Find vej

Gludsted Plantage ligger 15 km sydvest for Silkeborg – eller blot 2 km syd for Herningmotorvej 15 (afkørsel 35). For de fleste vil landsbyen Hjøllund være den bedste indgang til Gludsted Plantage. Hjøllund ligger ved hovedvej 13 mellem Vejle og Viborg.

Gludsted Plantage er ca. 8 km fra øst til vest, og 6 km fra nord til syd. En del besøgende er bange for at fare vild i skoven, som ikke har afmærkede vandrestier. Derfor kan det være en god ide at downloade en app som fx www.maps.me til mobiltelefonen. Den er gratis og fungerer også offline.

Offentlig transport

Der er vanskeligt – men ikke umuligt – at komme med den kollektive trafik til Gludsted eller Hjøllund, hvorfra man kan gå til seværdighederne i Gludsted Plantage. Bus 182 kører mellem Ikast og Klovborg med stop i Gludsted. Bus 29 kører mellem Bryrup og Hjøllund.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk