Haderslev Dyrehave

Haderslev Tunneldal

Haderslev Dyrehave ligger smukt ned mod den vestlige del af Haderslev Dam ved Nørskovgård. Dyrehaven er oprettet i 1994 og er på ca. 100 hektar. Der går ca. 200 dådyr og 20 krondyr i Dyrehaven, og hvert år fødes der ca. 70 kalve. Der er rige muligheder for at se både krondyr og dådyr, der ofte færdes i flokke og gerne på de åbne sletter. Der er 4 indgange/porte til Dyrehaven og mange stier - også handicapvenlige. For ikke at skræmme vildtet, anbefales det at man holder sig på disse.
                                      

Ture i Dyrehaven

Hold øje med dags- eller ugeavisen.


Træladen og Det Grønne Forsamlingshus

Naturskolen Nørskovgård  

Naturlegepladsen 

Regnlæsrummet


                                          

Faciliteter ved Nørskovgård

  • Naturskolen Nørskovgård , som har til huse i den gamle hovedbygning.
  • Det Grønne Forsamlingshus, har lokaler, der kan lejes til diverse arrangementer - se link. I den vestlige ende af huset er der et offentligt toilet/handicaptoilet .
  • Regnlæsrummet er et opvarmet opholdsrum, som ligger i enden af træladen. Regn-læsrummet er åben for alle, og kan ikke reserveres. Der er plads til ca. 30 personer.
  • Naturlegepladsen ligger bag ved Det Grønne Foprsamlingshus ud til Dyrehaven. I forbindelse med legepladsen er der et mindre grønt område med bålplads samt borde og bænke. Facilliteterne kan bruges af alle og kræver ingen forudgående tilladelse eller reservation.

Lejrpladsen ved Bergs Plads

Sophies kilde 

  
                  

Faciliteter i Dyrehaven

  • Bergs Plads ligger i den nordøstlige ende lige uden for Dyrehaven. Et yndet udflugtssted, hvor man tidligere lagde til med Dambåden.  Pladsen er udstyret med flere grillsteder samt borde og bænke. Fra Bergs Plads mod Berg Hus er der en lejrplads med shelters . Lejrpladsen skal bookes hvis man er en gruppe over 6 personer, der ønsker at benytte stedet. - læs nærmere under link. Ved Bergs Hus er der et offentligt toilet samt mulighed for at hente drikkevand.
  • Sophies kilde byder på jernholdigt kildevand af fineste kvalitet.
  • Dronning Margethe d. II's udsigtspunkt: her kan man nyde den storslåede udsigt over Hindemade samt Haderslev by- og dam.

Link

Udgivelser:

Skilt

Telefonguiden