Haderslev Vesterskov


Parti fra Vesterskov, til højre ses Kongeegen.

Haderslev Vesterskov er beliggende nord for Haderslev by helt op til bygrænsen. Skoven har et areal på ca. 190 ha, og er som bynær skov meget benyttet af publikum. Den sydlige del af skoven har derfor, i over 100 år, været drevet som "Lystskov" med det formål at give gode oplevelser til skovens gæster. Der er 5 tilkørsler til skoven med p-plads. Desuden rummer skoven et madpakkehus og en hundeskov.


Gl. tysk skelsten                                                      "Det elskende par"

Kulturhistorie

Sammen med Østerskov udgør Vesterskov resterne af de meget større og delvis sammenhængende middelalderskove fra Lillebælt over Christiansfeld og mod nordvest til de såkaldte Farrisskove. Ca. midt i skoven mod vest er der en gravhøj (Høghøj), desuden er der i skovens nordlige del syd for Thomashusvej fundet rester af boplads fra romersk jernalder. I den sydlige del af skoven kan man finde mange gl. skelsten fra den tyske forstlige inddeling omkring 1870. Foruden Kongeegen, hvor Frederik IX havde sin faste post under kongejagterne, byder den sydlige del af skoven også på "Det elskende par" - ege og bøgetræet der, lidt mod naturens orden "omklamrer" hinanden.

 
Infoskilte ved p-pladsen Louisevej                    

Ophold i naturen

Der findes en vandre-/løberute i skoven, som både er markeret med gule mærker på træerne samt med km-pæle til den aktive løber. Ruten er 4,9 km lang, og grænser op til p-pladserne ved Louisevej, Nyhavevej og ved Egehus.


Sundhedssporet er et samarbejde med Haderslev i bevægelse, og starter ved p-pladsen v. Louisevej. Her kan man, via infoskilte, måle sit kondital samt få hjælp til at komme i gamg med at løbetræne. Sporet er på 2,5 km og afmærket med hvide markeringer.

Udgivelser