Aktiviteter i Halskov Vænge og ved Østersøen

Halskov Vænge er overskuelig og opleves bedst til fods fra den afmærkede vandrerute. Du er også velkommen på cykel eller til hest, så længe du holder dig på skovvejene. Midt i skoven ligger et lille museum med en udstilling, der viser, hvordan dysser og gravhøje ser ud indeni.

Se vandre- og cykelruter, hundeskove, badestrande m.m. på udinaturen.dk

Se hele skoven fra vandreruten

Halskov Vænge er en af Danmarks fineste fortidsmindeskove. Her er stendysser og gravhøje, så langt øjet rækker. Du kommer rundt til alle skovens seværdigheder, hvis du følger den afmærkede vandrerute. Den udgår fra p-pladsen, løber gennem området med fortidsminderne og videre ud til Halskov enge, forbi det lille museum og de højryggede agre og ender igen ved p-pladsen. På din vej rundt lægger du måske mærke til de udskårne trædyr - men du skal have øjnene med dig.

Kør på cykel ad skovvejen til Halskov Enge

Kommer du på cykel, kan du køre ad skovvejen gennem skoven forbi museet og videre ud til Halskov Enge.

Lad hesten holde pause ved bindebommen på p-pladsen

Du må gerne ride i Halskov Vænge, men kun på skovvejen ud til Halskov Enge. Ved p-pladsen findes en bindebom til hesten, hvis du vil holde en hvilepause.

Nyd din madpakke eller grill din frokost ved madpakkehuset midt i skoven

Har du madpakke med, kan du nyde den i madpakkehuset ved det lille museum midt i skoven.

Du kan også grille på bålpladsen ved siden af madpakkehuset. Husk at medbringe brænde.

Aktiviteter ved Ulslev Strand

Ved Ulslev Strand er der et grønt område omgivet af levende hegn. Her finder du også borde/bænke, bålplads, madpakkehus og naturlegeplads.

Fin badestrand ved Ulslev Strand

Om sommeren er Ulslev Strand et fint sted at bade. Her går sandstranden over i en lav havskrænt. Stranden er bred med ret lavt vand og kun enkelte store sten et stykke ude. Det er også fint at snorkle fra stranden. I ålegræsset kan du møde de sære fisk tangnål og tangsnarre.

Cykelruterne 8 og 9 passerer Ulslev Strand

De nationale cykelruter 8 og 9 langs Falsters østkyst fører forbi Ulslev Strand.

Pausefold til hesten

Er du til hest, kan du give hesten et hvil i pausefolden.

Se på fugle ved stranden

Om efteråret kan du se ederfugle og vadefugle på træk langs kysten. Husk kikkert!

Fisk hornfisk og havørred fra stranden

Langs Falsters østkyst er der gode muligheder for at fiske. I maj kan du fange hornfisk ved Ulslev Strand. Forår og efterår kan du være heldig at få en havørred på krogen. Husk at købe fisketegn

Læs mere på fisketegn.dk

Aktiviteter ved Havlykke Strand

Ca. 2 km syd for Ulslev Strand finder du Havlykke Strand, hvor der er en fin primitiv overnatningsplads med bålplads og bord/bænke.

Se på fugle

Om foråret myldrer krattet og buskene ved klinterne med småfugle. I sensommeren kan du opleve rastende vadefugle i strandkanten. Om efteråret presser vestenvinden mange trækfugle ud mod kysten. På dage med vestenvind kan du ved Havlykke opleve endeløse strømme af fugle på vej mod syd. Husk kikkert!

Læs mere om dyrene i Halskov Vænge

Gå tur på diget

Ved Havlykke kan du gå en tur på diget, som blev bygget efter stormflodskatastrofen i 1872. På turen får du overblik over land og hav på samme tid. Bemærk, at det ikke er tilladt at cykle på diget.

Udforsk livet under vandet

Havlykke Strand er et godt sted at snorkle. Bag de store sten kan du møde flokke af pungrejer. I ålegræsset lever fiskearterne tangnål og tangsnarre.

Få en hornfisk på krogen

I maj og juni kan du fiske hornfisk fra stranden ved Havlykke. Chancen for at få bid er størst ved fralandsvind. Og både for- og efterår er der gode muligheder for at få havørred på krogen. Husk fisketegn.

Læs mere på fisketegn.dk

Aktiviteter i Lupinparken

Lupinparken er et stort grønt område midt i turistområdet Marielyst. Stedet er indrettet som et udendørs fitnesscenter med sundhedsplads og sundhedsspor for de voksne. På naturlegepladsen kan børnene få brændt energi af eller tage smartphonen med på skattejagt.

Den fine badestrand ved Marielyst ligger kun få minutters gang fra Lupinparken.