Aktiviteter på Harboøre Tange

Fugleskjul og Fuglekiggeri

Fuglelivet er noget ganske særligt på Harboøre Tange. Og det er en stor oplevelse at se på de mange forskellige fugle, der raster og yngler i området. 
Når fuglene trækker om foråret – marts, april, maj og om efteråret – august, september og oktober, kan der raste store mængder af fugle på vandet og på landarealerne. 
Det særlige ved Harboøre Tange er, at fuglene i mange tilfælde bedst opleves fra bilen på grusvejene i området. Både fordi fuglene befinder sig ganske tæt på vejen, men også fordi de kan blive skræmte, hvis man stiger ud. 
Derudover er der som en del af Naturrum Thyborøn opført et fugleskjul 600 meter syd for Rønland Station. Skjulet er en lav, sort bygning, der næsten er usynlig i havtornekrattet. Fra glughullerne i skjulets vestlige side er der god udsigt over fuglelivet i lagunesøen.

Læs mere om fugleskjulet på naturrumthyboroen.dk

Læs mere om fuglene på Harboøre Tange på naturrumthyboroen.dk

Fugleskjul. Foto: Lars Gundersen

Vandreruter

Harboøre Tange er som skabt til en vandretur, hvor den barske og vindblæste danske natur langs Vesterhavet kan opleves. Den nationale vandrerute "Vestkyststien" går langs kystdiget i hele områdets udstrækning. Derudover er der to afmærkede vandreruter. 
Naturrum Thyborøn har afmærket en rute på fire kilometer og en anden rute på 11 kilometer.

Se mere om Vestkyststien på udinaturen.dk

Læs mere om de øvrige vandreruter naturrumthyboroen.dk

Sundhedsspor

Du har også mulighed for at teste din form på Harboøre Tange. 
Naturstyrelsen har i fællesskab med Lemvig Kommune og Thyborøn Hallen etableret et såkaldt sundhedsspor, hvor du ved hjælp af dit BMI og et ur kan få et mål for dit kondital. 
Sporet er 1,2 kilometer langt og kan tilbagelægges i både gang og løb. Røde pile markerer ruten, som starter og slutter ved Naturrum Thyborøns parkeringsplads.

Læs mere om sundhedssporet

Lystfiskeri

Fra høfderne mellem Thyborøn og Vejlby Klit er der udmærket molefiskeri. Der fiskes med bundsnøre, blink, pirk eller surfcasting. Der er mulighed for at fange fladfisk, hornfisk, torsk, ålekvabbe, multe, hav-aborre, makrel og chance for gråhaj. 
Det er til gengæld forbudt at fiske i lagunesøerne og vådområderne på tangen, ligesom det ikke er tilladt at fiske i det forurenede område i nærheden af Høfde 42. 
For at fiske i offentlige farvande er det nødvendigt med et fisketegn. Det kan blandt andet købes på Thyborøn Turistbureau.

Kontakt Thyborøn Turistbureau på visitdenmark.dk

 

Cyklister på Harboøre Tange. Foto: Lars Gundersen

Cykling

Vestkyststien, der løber langs kysten i hele Harboøre Tanges længde, er en fin cykelsti. Der kan også cykles på de øvrige grusveje i området – dog med en del huller og bump.

Læs mere om Vestkyststien på denstoredanske.dk

Se cykelstier på udinaturen.dk

Ridning

Der er ikke etableret ridestier på Harboøre Tange.

Gå tur med hunden

Hunde skal føres i snor. Det er dog tilladt at slippe hunden løs på stranden i perioden fra den 1. oktober til den 31. marts.

Læs reglerne for hunde i naturen

Harboøre Tange. Foto: Lars Gundersen

Overnatning

Bortset fra Naturrum Thyborøns faciliteter i bunker 55 må man ikke overnatte i det fri på Harboøre Tange.

Gå på jagt

Jagten på Harboøre Tange er pt. lejet ud til Thyborøn – Harboøre Jagtforening.