Aktiviteter

Tag på skovtur til Hareskovene. Her kan du blandt andet prøver kræfter med "Det Røde Spor", som er Danmarks første mountainbikerute. Hareskovene byder også på vandreruter og en motionsrute. Flere steder i Hareskovene finder du særlige hundeskove.

Vandrerute

Stierne i Hareskoven udgør et stort net af mulige vandre- og løberuter. Den gule rute er en afmærket sti på ca. 6 km, som bevæger sig gennem både gran og løv og kommer forbi flere af skovens seværdigheder.

Hvis du vil lægge din egen rute kan du benytte kortet. Her kan du se, hvor lange de enkelte stier er. Du kan også se stigningen på de forskellige stier.

Motionsrute

I Egebjergene i den sydvestlige del af Hareskovene er en motionsrute på 1,2 km. På ruten er opstillet en række forhindringer, der udfordrer kondi, styrke og balance.
Læs om motion i Hareskovene

Ridning i skoven

Der er 25 kilometer ridestier i Lille og Store Hareskov, Jonstrup Vang, Åsevang og Bøndernes Hegn. På kortet kan du se de stier, der er tiltænkt ridning, og de stier, hvor der må rides i rabatten. Vis hensyn, når du færdes til hest i skoven, og læs reglerne om ridning i Hareskovene.
Regler for ridning i skoven
Læs folderen om ridning i Hareskovene

Med hund i skoven

Hunde er velkomne i Hareskovene. De skal som udgangspunkt altid være i snor. Men flere steder er der særlige hundeskove, hvor du må lade din hund løbe frit: Egebjergene, Bøndernes Hegn og Aldershvile Skov. Det er dog under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig. Du kan se hundeskovenes placering på kortet.
Regler for hundeluftning i skoven
Læs folderen om hund i skoven
Se hundeskove på Udinaturen.dk

Fiskesøer

I Jonstrup Vang ligger Hareskovenes tre største søer, Skallemosen, Store Sejben Mose, Gedderygsmosen, og den lille kønne sø Aphrodites Øje. I søerne kan man fange aborrer, gedder, brasen, skalle, suder og karper. Husk gyldigt fisketegn.
Se fiskesøerne på Udinaturen.dk

Byens bedste kælkebakke

En af områdets bedste ski- og kælkebakker ligger i Bøndernes Hegn på de stejle bakker, der skråner ned mod Bagsværd Sø. Bakken ligger ved skovløberhuset Krathus i den østlige ende af skoven.

Se kort på udinaturen.dk

På cykel og mountainbike

Man må gerne have sin cykel med i Hareskovene. Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.
”Det Røde Spor” er Danmarks første og et af landets bedste mountainbikespor. Det er
26 km langt med 280 højdemeter. Vær opmærksom på, at sporet går igennem den private skov Frederiksdal Skov. Her må du kun køre fra klokken 6 om morgenen til solnedgang, og i perioder kan adgangen til Frederiksdal Skov være helt lukket ved skiltning.

Mountainbikeruten er afmærket med piktogrammer og rød afmærkning.
Regler for cykling i skoven
Læs folderen om mountainbike i skoven

Eventyr, sortelvere og magi

Hareskovene er et yndet sted for rollespillere, så med jævne mellemrum kan man støde på alskens sære skabninger på sin tur rundt under træerne.
En af de store rollespilsforeninger er Nordlenets Saga, som efter eget udsagn er Danmarks ældste, og hver den første søndag i måneden samles hundredvis af rollespillere i Hareskovene.
Læs mere på nordlenet.dk

Overnatning

Du kan overnatte i et af Hareskovenes shelters, som er primitive træhytter, der giver læ, et fast underlag og tag over hovedet. I de små shelters er der plads til cirka 6 personer, i de store helt op til 25.

Vær opmærksom på, at de store shelters skal bookes i forvejen og i hverdagene mellem 8-16 er forbeholdt Københavns børnehaver.

Hvis du selv har telt med, kan du slå det op på en af skovens overnatningspladser. Her skal der ikke bookes i forvejen.
Find og book en lejrplads


Bålpladser

Bålpladser findes overalt i Hareskovene. De er til fri afbenyttelse, og du må samle brænde til dit bål i skovbunden. På Sletten findes også et bålhus, hvor man kan sidde ved ilden, selvom det skulle være regnvejr. Husk at slukke bålet, når I forlader bålpladsen.
Mere om brug af bålpladser
Se lejrpladserne på Udinaturen.dk