Praktisk - Haunstrup Brunkulslejer

undefined

Se vandreruter, overnatningsmuligheder, p-pladser og andre faciliteter på udinaturen.dk

Handicapforhold

Der er ikke handicap-faciliteter i Haunstrup Brunkulslejer. Enkelte af de store skovveje og skovstier kan klares af kørestole under normale vejrforhold, men vær opmærksom på at nogle stier er ganske stejle og derfor ikke egnet for kørestolsbrugere.

Færdselsregler i skoven - vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel

Du må cykle på alle anlagte stier og skovveje, men ikke i skovbunden og op og ned ad skrænter og voldsteder.

Læs mere om mountainbiking

På hesteryg

Der er ingen officielle rideruter i Haunstrup Brunkulslejer. Det betyder, at du gerne må ride på alle skovveje i området. Der må også rides i skovbunden – dog ikke i områder med nye planter og unge træer.

Læs mere om ridning

Med hund i skoven

Hunde skal altid være i snor. Undtagen i hundeskoven, hvor hunde må løbe frit under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig.

Se mere under Aktiviteter

Læs mere om hund i naturen

Overnatning

I det nordvestligste hjørne af Haunstrup Brunkulslejer ligger en primitiv lejrplads. Generelt er det dog tilladt at overnatte i telt over alt i området. Du skal selvfølgelig også rydde op dig selv. Åben ild er ikke tilladt i med undtagelse af de steder, der er specielt indrettet til enten bål- eller grillplads.

Badning

Søerne i Haunstrup Brunkulslejer er meget sure. Badning frarådes.

Toiletter

Der er ingen offentlige toiletter i Haunstrup Brunkulslejer.

Find vej

Med bil

Haunstrup Brunkulslejer ligger godt 10 km sydvest for Herning. Benyt Primærrute 15 til Haunstrup.

Parkering

Der er flere parkeringspladser i Haunstrup Brunkulslejer. I forhold til seværdighederne er det bedst at parkere ved Turbinesøen eller Skovlegepladsen.

Offentlig transport

Der er ikke offentlig transport direkte til Haunstrup Brunkulslejer. Benyt busrute 952X mellem Ringkøbing og Aarhus. Fra Haunstrup er der omkring en kilometer til Turbinesøen.

Se køreplanen på midttrafik.dk

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk