Praktisk - Himmelev Skov

undefined

Hent kortet som pdf-fil

Toiletter

Der er ingen toiletter i skoven.

Overnatning og bålpladser

Der er en primitiv lejrplads, hvor du frit kan overnatte i eget telt en nat eller to i den nordlige ende af skoven ned mod søen Fanen.  Der er også to bålpladser i skoven syd for Herregårdsvej. Husk selv at tage brænde eller grillkul med. Lejrpladsen tæt ved Ridecentret ved Herregårdsvej er kommunalt ejet og forbeholdt spejderne.

Med hund

Der er en indhegnet hundeskov i den vestlige ende af skoven ved Tornedyssestien og syd for Kildemosen i den allersydligste del af skoven. Her kan din hund løbe frit, hvis du har den under kontrol. I de øvrige del af skoven er hunde velkomne, men de skal være i snor. Se kortet.

Læs mere om regler for at lufte hunde i naturen.

Til hest

Der er anlagt ridestier i Himmelev Skov, og du må ride ude på sletterne og de åbne arealer. Se kortet. Til gengæld må du ikke ride på grusstierne.

Se mere om reglerne for ridning i Naturstyrelsens skove.

Med fiskestang

Du kan bl.a. fange karper og aborrer i søerne Fanen og Noden. Fiskeriet er frit, men hvis du er mellem 18 og 65 år, skal du have et fiskekort.

Det kan du få på Fiskeristyrelsens hjemmeside

For handicappede

Der er ingen særlige faciliteter for handicappede. Men fra P-pladsen ved Store Valbyvej har du en flot udsigt over området. Og fra P-pladsen ved Herregårdsvej kan kørestolsbrugere relativt nemt følge stien et stykke ind i skoven. Men da skoven generelt ligger i et stærkt kuperet område, er det vigtigt at kende sine begrænsninger. Mindre stier kan ikke anbefales bl.a. på grund af det kuperede terræn.

Find vej

Himmelev Skov ligger lige nordøst for Roskilde ved forstaden Himmelev, som skoven er opkaldt efter. Der er flere muligheder for at parkere ved skoven. I nord er der en P-plads ud til Store Valbyvej, hvorfra der er en kort gåtur ned til søerne Fanen og Noden. I syd kan du parkere ved Herregårdsvej. Se P-pladser på kortet.

Offentlig transport

Du kan tage toget fra København til Trekroner Station. Herfra tager du bus nr. 201A mod Svogerslev og står af ved Herregårdsvej/busslusen eller ved Himmelev Ridecenter.

Se www.rejseplanen.dk