Himmeriggård (1 på kortet) har Naturstyrelsen udlejet til spejdergruppen Gallerne, Det Danske Spejderkorps. Gården kan lejes af foreninger, skoler og klubber til overnatning og friluftslivs-aktiviteter. Der er også bålplads og to sheltere, og spejderne har masser af gode ideer til, hvad man kan foretage sig i området.

Læs mere på Himmeriggårds hjemmeside

Vandreruter

Skovene har ikke afmærkede vandreruter, men der er gode stier og skovveje til at gå på opdagelse. Især anbefales den lille sti til Hjulsø (4 på kortet).

Cykelruter

Under normale forhold er det glimrende at cykle på skovvejene i Himmerigskov og Bærmoseskov, hvor biler ikke har adgang. Der må kun cykles på skovveje og stier, ikke i skovbunden eller op og ned ad skrænter.

Den regionale cykelrute R18 mellem Randers og Aarhusgår gennem Himmerigskov.

Se cykelrute R18 på udinaturen.dk

Når hunden er med

Hunde skal altid være i snor i skovene. Bærmoseskov har en hundeskov (7 på kortet), hvor hunden må slippes løs, hvis du har fuld kontrol over hunden. Hundeskoven ligger for enden af Bærmosevej, hvor der også er en p-plads.

Læs mere på hjemmesiden: Med hund i naturen

Picnic og bålpladser

Bålpladser og bålhuse

Der er ikke bålpladser i skovene, men der er mange gode steder at åbne en madkurv. Det kunne fx være ved Hjulsø (4 på kortet) eller Lergraven (8 på kortet).

Læs mere om at spise i naturen og brug af bålpladser

Værsgo at plukke bær og svampe

Der er hindbær, brombær og hyldebær at plukke i skovene, og du må gerne plukke til eget forbrug. Det er endnu småt med svampe, men der er dog en del mark-champignon på engene. Spiselige svampe må plukkes til eget forbrug, men vær forsigtig for der er også giftige svampe.

Se hvad andre har fundet i skovene på svampeatlas

Læs mere om svampejagt

Fiskeri

Det er tilladt at fiske i Lergraven og den nordlige del af Hjulsø. På krogen kan man bl.a. få karper i Hjulsø og karusser i Lergraven. Børn og unge under 18 år kan gratis svinge snøren, men alle mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt lystfiskertegn 

Læs mere om fisketegn på Fiskeristyrelsens hjemmeside

Læs mere om lystfiskeri og fisketegn

Geocaching

Geocaching er en slags orienteringsløb for hele familien, hvor I selv bestemmer tempoet. Sporten består i, at man skal finde en cache (skat) gemt i naturen eller på et interessant sted. 

Kom i gang på geocaching.com

Læs mere om reglerne for geocaching

Overnatning

Der er "fri teltning" i Himmerigskov. Her gælder 1-2-3-reglen: 1 nat på samme sted, maks. 2 telte og maks. 3-mands telte. Teltene skal placeres under træer og uden for synsvidde fra beboelse. Et glimrende, uforstyrret sted er fx de tre cirkler (2 på kortet).

Læs mere om reglerne for fri teltning

Book en aktivitet

Både Himmerigskov og Bærmoseskov er åbne for arrangementer og aktiviteter. Men hvis aktiviteterne påvirker andre mennesker i naturen eller dyr og planter, er det nødvendigt at søge tilladelse under Book i naturen mindst 14 dage før arrangementet.

Søg tilladelse på Book i Naturen

Se, hvad der kræver tilladelse


Mere om Himmerigskov og Bærmoseskov

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk