Gå en tur

Den eneste ø i Hirsholmene, som du kan besøge, er Hirsholm - øgruppens eneste beboede ø. Den er så lille, at du kan opleve hele øen på et par timer. Har du en halv eller hel dag til rådighed, kan du få denne helt særlige ø ind under huden. Der er ikke brug for kort og vejskilte, for stierne på den lille bil- og vejfri ø viser dig vejen. Har du spørgsmål, kan du tale med dem, du møder på din vej.

Husene på øen ejes af Naturstyrelsen og er udlejet som sommerhuse, der derfor er beboede om sommeren. Kommer du uden for sæsonen er der oftest meget stille på øen både i forhold til mennesker og fugleliv.

Uanset hvor du står på øen, kan du se havet, og du kan ikke fare vild.  

På sejltur ved Holmene

Tager du med færgen Seadog, kan du fra vandsiden komme tæt på Hirsholmenes særlige natur- og dyreliv. Seadog sejler i højsæsonen 4-6 gange om ugen – i for- og eftersæsonen sejler færgen 1-2 gange ugentligt. Se sejlplan på deres hjemmeside: www.seadog.dk

Du kan også sejle til Hirsholmene i eget skib og lægge til i den lille lystbådehavn.

Nyd udsigten fra Fyrtårnet

Om sommeren åbnes dørene til fyrtårnet når færgen Seadog er på øen. Du kan trave ad trinnene op i det hvidkalkede tårn og træde ud på reposen øverst. Herfra har du et ualmindeligt spektakulært udsyn ud over dels Hirsholmene, Kattegat, Nordjylland – helt op til Skagen, og i klart vejr kan du også se til Sverige.

Fyrtårnet er bygget af granit, hugget ud fra Hirsholmene undergrund, i 1886 og er 27 meter højt. Hvis du er på øen en aften eller en tidlig morgen, vil du opleve det helt specielle lys fra fyrets prisme, der fejer rundt over øen.

Gå i kirke

Hirsholmene hører under Frederikshavn Sogn, og ca. seks gange hver sommer sejler præst, kordegn og organist fra Frederikshavn til Hirsholmene Kirke og holder aftengudstjenester ved levende lys. Pladserne er få, så hvis du gerne vil med kirkebåden til gudstjeneste på Hirsholm, skal du melde dig til på kirkekontoret i Frederikshavn. 

Romantiske sjæle kunne få den idé at lade sig vie i kirken eller lade sine børn døbe der. Men det er kun mennesker med tilknytning til Hirsholmene, som kan få tilladelser.

Tag en dukkert i Præstebugten

Man kalder stranden på Hirsholm den bedst skjulte strand i Vendsyssel. Det er ikke helt løgn. Præstebugten, som stranden hedder, dukker pludselig op som en overraskelse på turen rundt på den ellers så klippefyldte ø.

Den lille beskedne bugt har fint, hvidt sand og ligger i ly af stenrev og selve øen. Her kan også de små børn nyde en dukkert, fordi det er forholdsvis lavvandet.

Læs om badesikkerhed her: http://www.badesikkerhed.dk/

Besøg informationshuset

På din rundtur på øen vil du komme til Informationshuset. Her er plancheudstillinger og tegninger og akvareller med motiver fra øgruppen. Her er også læ, lune og plads til at spise madpakken på terrassen udenfor.