Aktiviteter i Hjermind Skov Kjællinghøl

Vandreruter

Der er afmærkede vandreruter i Hjermind Skov/Kjællinghøl, som både fører rundt i det meste af skoven og på Kjællinghøl.

Skoven er meget benyttet som rekreativt område for borgerne i Bjerringbro. Det gælder især Kjællinghøl, som har en stiforbindelse til Bjerringbro.

Cykling i skoven

Hjermind Skov ligger tæt på Bjerringbro og bliver bl.a. benyttet af mountainbike-ryttere. Der er ikke deciderede cykelruter i området. Det er tilladt at cykle på skovstierne, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter.

Læs også MTB-kodeks

Ridning i skoven

Ryttere er velkomne i Hjermind Skov/Kjællinghøl. Man må ride på stierne og i skovbunden, hvor der er store træer.

Læs mere om, hvor man må ride

Tag hunden med

Hunde er velkomne i skoven, bare de er i snor.

Læs mere om hund i naturen

Overnatning i skoven

Der er en primitiv overnatningsplads ved kanopladsen ved Gudenåen. Den bliver primært benyttet af folk, der ror på Gudenåen, men kan frit bruges af alle. Der er god plads, og flere grupper kan benytte pladsen samtidig.

Her er det også tilladt at tænde bål.

Du kan desuden frit slå et telt op og overnatte i den del af skoven, som ligger nord for vejen mellem Bjerringbro og Ulstrup. Det er dog kun tilladt at sove samme sted én nat.

Naturskolen i Viborg har gode shelters i forbindelse med både Jægerhytten og Historisk Center. Naturskolens faciliteter kan lejes af institutioner, foreninger og virksomheder, men ikke af private.

 

Fiskeri

Fiskeri i Gudenåens løb ved Kjællinghøl kræver generelt medlemskab af Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening, men der er frit fiskeri fra handicapfiskeplatformen tæt ved overnatningspladsen. Fiskeri kræver dog altid det lovpligtige fisketegn.

Jagt

Jagten i Hjermind Skov er udlejet til et privat konsortium. 


Mere om Hjermind Skov Kjællinghøl:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk