Aktiviteter i Hønsehals og Bognæs på Tuse Næs

Se ruter, bålpladser, teltningsområder, hundeskove m.m. på udinaturen.dk

Hønsehals Skov

Picnic i skoven. Foto: Tobias Markussen

Vandreture

Hønsehals Skov er den perfekte skov til dig, der vil gå en fredelig tur i en stille skov, hvor du kun hører naturens egne lyde. Der er flere veje og skovstier, som du kan kombinere efter smag og behag. Du kan vælge at blive i den nordlige og bakkede del af skoven med sine gamle skrænter ud mod Isefjorden. Eller du kan gå helt ud ad ”hønsehalsen” til ”hovedet”, hvor du har strandenge og vand på begge sider.

Med hunden

Du er velkommen til at tage din hund med i Hønsehals Skov, men den skal være i snor. Der er hundeskov i Bognæs Skov på Tuse Næs, hvor din hund kan løbe løs.

Til hest

Du kan ride på alle stier og veje i Hønsehals Skov. Men tag hensyn til de gående.

Læs mere om regler for ridning i danske statsskove

I den nærliggende Mosemark Skov er der markeret en ridesti, så du kommer igennem det meste af skoven.

Læs mere i folderen "Ridning i Mosemark Skov" 

På cykel

Der er ingen afmærkede cykelruter i skoven, men du er velkommen til at cykle på alle veje og stier. Især den nordlige del af skoven er meget kuperet, så du kan helt sikkert få pulsen op.

På svampetur

Efter en lidt våd og varm sommer er der mange svampe i Hønsehals Skov. Du kan både finde kantareller, rørsvampe, trompetsvamp og meget andet. Alliér dig med en god svampebog, en kurv og en kniv og tag af sted. Du kan også få hjælp til at identificere dine svampe på svampeatlas.dk.

Men husk, at du aldrig skal spise en svamp, som du ikke er 100 procent sikker på.

Bognæs Skov på Tuse Næs

Vandreture

Du kommer hurtigt rundt i Bognæs Skov på Tuse Næs, og en stor del af vejen kan du gå med skoven på din ene side og vandet på den anden. Der er mange stier og veje i skoven, så du kan variere din gå- eller løbetur.

Med hunden

Der er hundeskov i den sydvestlige del af skoven. Se området markeret med rødt på kortet. Her må din hund løbe løs, hvis du har den under kontrol. I resten af skoven skal din hund være i snor.

Læs mere om hund i naturen

Med fiskestang

Fra stranden på Tornehage, der er den sydligste pynt i skoven, er der god mulighed for at fange havørred. I maj-juni kan du også være heldig at få en hornfisk på krogen. Se også http://www.lystfiskeri.dk/fiskepladserview.asp?key=719.
Er du mellem 18 og 65, skal du have fisketegn, der kan købes på www.fisketegn.dk.

Til hest

Du kan ride på alle stier og veje i Bognæs Skov på Tuse Næs. Men tag hensyn til de gående.

I den nærliggende Mosemark Skov er der markeret en ridesti, så du kommer igennem det meste af skoven.

På cykel

Du må cykle på alle stier og veje i Bognæs Skov på Tuse Næs.

Læs om mountainbiking i skoven

På svampejagt

Sensommer og efterår kan du finde mange svampe i Bognæs skov på Tuse Næs. Alliér dig med en god svampbog, en kurv og en kniv og tag af sted. God jagt!

Kajak

Du kan lægge til med din kajak ved bade- og bådebroen i Bognæs Skov på Tuse Næs. Der er flere kajakruter på Isefjorden, som passerer skoven.

Læs om kajakruten rundt om Orø på udinaturen.dk

Overnatning

Der er fri teltning i Bognæs Skov på Tuse Næs. Det betyder, at du frit kan slå dit telt op og overnatte en nat eller to. Der er også en lejrplads med plads til 40 personer dejligt beliggende ud til fjorden. Udover lejrpladsen er der en bade- og bådebro, som Holbæk Marina lægger ud hvert år. Der er også bålplads med mulighed for at grille. Tag selv brænde eller grillkul med.

Lejrpladsen skal bookes på book.naturstyrelsen.dk

Badning

Du kan bade fra bade- og bådebroen eller fra den lille sandstrand ved siden af broen.


Mere om Hønsehals og Bognæs på Tuse Næs:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk