Praktisk - Hornbæk Plantage

Med hund

Hele Hornbæk Plantage og Horneby Sand (vest for Hornbæk) er hundeskove. Det vil sige, at du må have din hund med uden snor, når blot den er under fuld kontrol.

I perioden 1. oktober til 31. marts må hundene også være løse på stranden. Men i sommerperioden mellem mellem 1. april og 30. september skal hunden være i snor på stranden. Eneste undtagelser er Blå Flag Strande, hvor der ikke må forefindes husdyr i perioden 1. juni - 15. september og "hundestranden" mellem Lochers hus og P-pladsen 1. Tangvej øst for havnen. På "hundestranden" må hunden være løs hele året, når den er under fuld kontrol. "Hundestranden" er markeret med skilte og en piktogramstander på stranden i begge ender.
Under "fuld kontrol" betyder, at du altid kan kalde din hund til dig, og at den ikke er til gene for andre mennesker eller dyr.

Hold øje med skiltningen. 

Toiletter

Der er toilet ved Hornbæk Havn. 

Overnatning og bålpladser

Der er en shelterplads med to sheltere, hvor der er plads til, at fem personer kan overnatte i hvert shelter. Derudover er der plads til at slå to mindre telte op. Der er mulighed for at grille ved shelterpladsen, men husk egne grillkul. 

Book shelteret her

Der er en privat campingplads lige syd for Hornbæk Plantage.

Læs mere på camping-hornbaek.dk 

For handicappede

Sandet i plantagen gør det vanskeligt for handicappede i kørestol at komme rundt i skoven. Men fra P-pladserne ved Odinshøjvej og Sandagerhusvej er der mulighed for at komme ind i skoven ad Midtlinievej.

Hvis du vil ud og bade, er der handicap-rampe ved Øresundsvej ved Hornbæk Strand Vest.

Find vej

Hornbæk Plantage ligger lige øst for Hornbæk Havn og strækker sig i alt ca. 3 km langs med kysten. Nordre Strandvej går lige igennem plantagen, og der er masser af P-pladser at vælge imellem langs med Ndr. Strandvej. Oppe i skoven – den del der ligger over den gamle stenalderkystskrænt – kan du parkere bilen på P-pladsen ved Sandagerhusvej, der skærer igennem plantagen på tværs.  Der er 13 km fra Helsingør til Hornbæk. Horneby Sand ligger ud til kysten vest for Hornbæk by.

Offentlig transport

Fra Helsingør kan du tage lokalbanen 390R til Hornbæk Station. Øresundstoget går fra København til Helsingør tre gange i timen.

Se rejseplanen.dk