Praktisk - Husby Klitplantage

Husby klitplantage kortudsnit

Se detaljeret kort på udinaturen.dk

Hundeskov

I skoven lige nord for Husby – på den østlige side af Klitvejen – ligger en hyggelig hundeskov, hvor din hund må løbe frit, så længe den er under kontrol. Her er borde og bænke, hvis du vil hvile benene. Af hensyn til vildtet og de andre gæster skal hunde være i snor i Husby Klitplantage. Din hund må løbe frit på stranden fra 1. oktober til 31. marts. Du skal have hunden under kontrol.

Læs mere om hund i naturen

Overnatning

Der er to lejrpladser i Husby Klitplantage. Læs mere under Aktiviteter.

Handicap

Dele af Husby Klitplantage er handicapvenlig. Klitplantagen har en vandrerute specielt til kørestolsbrugere. Toiletterne ved Husby Kirke og Skavemosen er handicapegnede.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen – og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Toiletter

Der er flere toiletter fordelt over Husby Klitplantage. Flere af dem er tørklosetter – såkaldte ”raketlokummer” – uden træk og slip. De kan være svært tilgængelige for folk med handicap.

Ved Skavemosen, Spidsbjerg Strand og Græm Strand er der handicapvenlige toiletter. Toilettet ved skovlegepladsen er ikke handicapvenligt.

Yderligere oplysninger

Læs mere om Naturstyrelsen – Vestjylland

Find vej

Med bil

Husby Klitplantage ligger ved Klitvejen (sekundærrute 181), der går nord-syd mellem Søndervig og Thorsminde. Kommer du fra øst fra Ulfborg, fører Stabyvej dig til Klitvejen og Husby Klitplantage. Området har flere gode parkeringsmuligheder, der giver adgang til plantagens veje og stier. Det er tilladt at køre i bil i Husby Klitplantage, men kun på de afmærkede veje.

Offentlig transport

Midttrafiks buslinje 270 kører mellem Thorsminde og Holstebro over Ulfborg. Bussen standser i Husby.

Se køreplanen på Midttrafik.dk

Planlæg din rejse på Rejseplanen

Parkering

Der er flere parkeringsmuligheder i og omkring Husby Klitplantage. De vigtigste er ved Græm Strand og Spidsbjergvej.