Praktisk - Klitplantagerne ved Vandet Sø

Vandet Sø kortudsnit

Toiletter

Der er offentlige toiletter ved fem af de 20 p-pladser i området, to af toiletterne, ved Nebelhus og på Klitmøllervej på Nordsiden af Vandet sø, er handicaptoiletter.

Løbe- og cykelruter

Uanset om du kommer på to hjul eller til fods, er der rig mulighed for at få dine ønsker om bevægelse og naturoplevelser opfyldt. Her er mange vandreruter, løberuter, cykel- og mountainbikeruter – og en maratonrute gennem Nationalpark Thys barske natur. Læs mere under aktiviteter, og find ruterne her: www.udinaturen.dk

Riderute

En riderute er etableret i Nationalpark Thy, så ryttere og heste kan følges ad gennem hele nationalparken. Den begynder i Lodbjerg Klitplantage og slutter ved Sårup i Tved Klitplantage syd for Hanstholm. Undervejs på den lange rute er der pausefolde, så hestene kan komme på fold, og rytterne tage en pause.

Læs mere på riderutenthy.dk

Overnatning

Der er flere muligheder for at overnatte under åben himmel i Klitplantager ved Vandet Sø. Se lejrpladserne på www.udinaturen.dk. Læs mere under aktiviteter.

For handicappede

Mange af klitplantagernes skovstier er velegnede for både gangbesværede og kørestolsbrugere. De mange p-pladser gør, at du kan opleve skøn natur meget tæt på bilen.

Hunde

Din hund kan rende frit omkring i den indhegnede 19 hektar store Vilsbøl Hundeskov på sydsiden af Klitmøllervej lige nordvest for Vandet sø. Skoven ligger på et gammelt tørvekær, der for omkring 40 år siden blev tilplantet med hovedsagligt nåletræsarter. Træerne er her endnu og danner en fin skov. Fra den sydlige del af skoven er udsigt ud over Vandet Sø. Der er p-plads ved skoven, og der er indkørsel fra Klitmøllervej.

Find vej

Du kan komme til Klitplantagerne ved Vandet Sø fra Thisted og køre ad vej 557 mod Klitmøller. Du kan komme sydfra ad landevej 181 fra Thyborøn, tage færgen til Agger, hvorfra du fortsætter nord på ad Kystvejen. Du kan også komme ad landevej 11 fra Struer over Thyholm og følge 11 mod nord og dreje mod vest ad en af småvejene ud mod vej 181 mod Klitmøller.

Parkering

Der er parkeringspladser 20 steder i og omkring Klitplantagerne ved Vandet sø og Klitmøller, så du kører ikke forgæves. P-pladserne ligger fordelt i Vandet, Nystrup og Vilsbøl klitplantager og i Klitmøller. Uanset hvilken vej du vælger at køre mod havet, vil du finde en p-plads.  

Offentlig transport

Bus nr. 332 kører fra Thisted til Klitmøller, hvorfra du kan trave til de tre plantager, som ligger lige rundt om kystbyen. Det er også muligt at stå af i Vester Vandet og gå ud til plantagerne.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk


 

Mere om Klitplantagerne ved Vandet Sø:

Kort med seværdigheder Aktiviteter Dyr og planter Året rundt Historie