Aktiviteter på Knurrenborg Vang

Glenten Motions- og Legerum

Glenten Motions- og Legerum er en kombination af en naturlegeplads for børn og et udendørs motionsrum for voksne. Temaet for naturlegepladsen er ’Danske dyr og insekter’, og rundt om legepladsen er 12 træningsinstallationer for voksne placeret i en cirkel. Hvert motionselement er forbundet med en balancebom, så en tur rundt på pladsen træner alle større muskelgrupper og balancen, koordinationen og konditionen.
Glenten Motions- og Legerum ligger frit tilgængeligt på Lysthusbakken i Knurrenborg Vangs nordlige del.

Læs mere om Glenten og download folder på fredensborg.dk

Løberuter

TobiasMarkussen_Knorenborg_Hestevogn

Der udgår to løberuter fra Glenten Motions- og Legerum. Den ene rute er 1,3 km (lilla) og den anden er 2,6 km lang (rød).

Se ruterne på kort i folderen: Glenten Motions- og legerum

Find vej i Knurrenborg Vang

I Knurrenborg Vang findes er også en Find vej i ... tur. Den består af 13 poster med hver deres historie og fotosafari. Har du smartphone kan du høre stedets historie der ude. Download appen fra www.traveltales.dk. Læs mere i folderen: Find vej i Knurrenborg Vang

På vandring og på cykel

Knurrenborg Vang har et fint net af stier og veje, som gør skoven velegnet til motionister og andre besøgende.
Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden, ned ad skrænter eller på stendiger.

Langstrupstien

Langstrupstien er en cykel- og motionsrute, der går gennem Knurrenborg Vang. Stien løber mellem udløbet af Nivåen ved fuglereservatet og Fredensborg Station og er i alt 14 km lang.
Fra Langstrupstien kan man se det arbejde, der i en årrække er udført for at forbedre levevilkårene for dyr og planter i området. Man har blandt andet udlagt arealerne langs åen til græs, sørget for græsning af strandenge og fjernet træbevoksning. Formålet er at skabe en sammenhæng i natur og landskab gennem Nivådalen.

Til hest

TobiasMarkussen_Knorenborg_Hestevogn

I Knurrenborg Vang er der en afmærket ridesti. Hvis du rider uden for den afmærkede ridesti, skal du ride i rabatten eller i midten af skovvejene og ikke i køresporene. Du behøver ikke at have et ridekort.

Lejrplads og shelters

Lejrpladsen ligger cirka 350 meter syd for Glenten Motions- og Legerum i den nordlige del af Knurrenborg Vang. Lejrpladsen er opdelt i to lejrområder. Ved det store område findes et bjælkehus, en stor bålplads, en fast grill, et bord og en bænk. Desuden er der et muldtoilet. 100 meter syd for den store plads ligger et mindre shelter. Der kan overnatte i alt otte personer – dels i bjælkehuset og i shelteret.
Det er tilladt at samle brænde på skovbunden til bål, men man må ikke skære i eller beskadige de levende træer.
Gæster må godt overnatte på lejrpladsen uden reservation, men publikum med reservation har førsteret til lejrpladsen.

Se på kort og book lejrplads på book.naturstyrelsen.dk

 

 

 


 

Mere om Knurrenborg Vang:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk