Aktiviteter i Kompedal Plantage

1. Ridning

Kompedal Plantage er meget velegnet til ridning. Hvert andet år holder Dansk Islandshesteforening i juli måned et velbesøgt stævne på Grathe Hede.

2. Vandreruter

Der er to afmærkede vandreruter, der begge er cirka fem kilometer lange. Turene udgår fra parkeringspladserne på kortet, hvor der også er opstillet kort over området og turen.

Hærvejsruten for vandrere går gennem plantagens østlige del.

3. Overnatning

Det er tilladt at overnatte i telt i selve plantagen. Man skal blot huske reglen: 3-2-1. Det vil sige højst tre personer i maksimalt to telte og kun en enkelt nat. I skoven må du med forsigtighed bruge stormkøkken – brandfaren i skoven  stor. Der må ikke ryges eller tændes bål uden for bålpladserne.

Læs mere om fri teltning

I plantagens nordvestlige hjørne og i det sydvestlige hjørne er der primitive overnatningspladser med mulighed for skovlokum, grillplads og mulighed for at tænde bål.

Grusvej ved Kompedalen. Foto: Per Fløng

4. Hundeskov

Øst for Kompedallejren er en indhegnet hundeskov med adgang for offentligheden. Her må hunde løbe frit. Hunde skal føres i snor alle andre steder i plantagen.

5. Samling af svampe og mos

Det er tilladt at samle svampe og mos til eget brug overalt i plantagen. Og klippe grene fra træer, der er mere end ti meter høje.