Aktiviteter i Krogerupskovene

Vandreture

På kortet er der afsat to vandreture – en med gult og en med rødt. Den gule er på 6 km og kommer godt rundt i hele området. Igennem Kalvehave og Kirkeskov, forbi Krogerup Højskole og Avlsgården ned igennem lindealleen og ned forbi kroen og kirken til det gamle fiskerleje og Babylone Skov. Du kan variere turen ved at kombinere med en af de øvrige afsatte stier, så du får et godt indtryk af både skov og det åbne herregårdslandskab.

Den røde rute går fra P-pladsen ved Avlsgården og til P-pladsen ved Humlebæk Station i den sydligste ende af området. Den røde rute er mere handicapvenlig og kan også bruges, hvis man har barnevogn med.

Hjertestien er en 2,1 km lang motionsrute. Den er afmærket med Hjerteforeningens logo.

Du kan finde et kort over ruten og læse mere om hjertestierne på hjertestier.dk

Cykling

Du må cykle på alle stier og veje i skoven, men husk at du skal holde dig til stierne. I den nærliggende Lave Skov har Naturstyrelsen anlagt en mountainbike-rute.

Se mountainbike-ruten på Fredensborg Kommunes hjemmeside.

Med hunden

Kalvehave Skov, Hejreskov og Kirkeskov er hundeskove. Det vil sige, at din hund må gå løs, hvis du har den under din kontrol. I Holmeskov og Babylone Skov skal hunden være i snor, og det samme gælder for områder omkring Planteavlsstationen, Krogerup Avlsgård og i parken ved Krogerup Højskole.

Se også Naturstyrelsens side om hunde i naturen.

Gårdbutik

Aarstiderne har forpagtet Avlsgården og en del af den nærliggende jord, hvor der bliver dyrket grøntsager og økologisk korn. Du kan besøge gårdbutikken.

Se gårdbutikkens åbningstider på aarstiderne.com.

Louisiana

Den kunstinteresserede kan kombinere skovturen med et besøg på Louisiana, der kun ligger en kort gåtur fra skoven.

Se Louisianas hjemmeside her.