Året rundt i Lindet Skov

Forår

Den mystiske spættefugl, Vendehalsen kan høres synge morgen og aften i maj måned i krydset mellem Gånsagervej og Rødeledsvej. Den godt kamuflerede fugl lever af skovmyrer og yngler i de mange hulrum i træruinerne, som findes i netop dette område.

Sommer

De få uger gamle rålam med hvide pletter på den rødbrune pels begynder at strejfe omkring i skovbunden efter blomster og anden planteføde, mens råen holder et vågent øje med skovgæster og deres hunde.

Efterår

Om efteråret kan man tage ud på den fredede Skikkild Hede i den sydlige del af Hønning Plantage og samle enebær på de meget smukke enebærbuske, som findes i rigt mål netop her. Enen er speciel på den måde, at bærrene tager to år om at modnes, og derfor er der både unge, grønne bær og modne sort-brune bær på buskene samtidigt.  Et gammelt ordsprog siger, at hvis enens bær modnes på samme tid, så er dommedag nær. Og husk så lige aldrig at have hat på, når du plukker enebær – som et andet gammelt ordsprog siger: ”For hylden bøjer man sig, for enen tager man hatten af.”

Vinter

Vinteren er højsæson for den store hornugle jagt. På stille aftener kan man både høre skovhornugle og skovens ubestridte konge, stor hornugle. Uglernes ynglesæson starter allerede om vinteren, hvor hannerne tuder i skumringen for at markere deres territorier og lokke hunner til.