Aktiviteter på Møns Klint

På Møns Klint kan du udforske landskabet og nyde den fantastiske udsigt, lede efter 70 mill. år gamle fossiler, gå på orkidé-safari, køre single-track, se klinten fra hesteryg eller fange havørred.

Klinten rundt – til fods eller på hjul

TobiasMarkussen_Mons_Klint_stranden_solopgang_01

Høje Møn byder på et hav af friluftsmuligheder – til fods, på cykel, til hest, med madkurv eller i sovepose under åben himmel. På Kridtstien mellem Camp Møns Klint og Geocentret kan du både gå og cykle. Stien gennem Klinteskoven er et behageligt og bilfrit alternativ til bilvejen.

Vil du opleve den enestående natur til fods, kan du vælge mellem syv forskellige afmærkede vandreruter af varierende længder fra 2,2 km til 9 km.
Fem steder langs kysten forbinder trapper klintens top med stranden. To af dem – Grårygtrappen og Maglevandstrappen – har henholdsvis 468 og 497 trin. På stranden mellem dem kan du gå på jagt efter fossiler fra livet i kridthavet, der er grundlaget for Møns Klint. Maglevandstrappen er Danmarks længste trappe.

Kør MTB på Møns Klint

Det kuperede terræn i Klinteskoven gør den ideel til MTB. Her kan du få både fysiske udfordringer og naturoplevelser af høj karat.
I skoven findes to ruter. Den lette rute på 5,4 km følger skovvejene med en afstikker til Aborrebjerg. Ruten henvender sig til begyndere og let øvede. Den er afmærket med små skilte ”Let rute” samt pæle med grønne pile.

Den svære rute på ca. 5,75 km kræver øvelse at gennemføre. Du kører direkte i skovbunden i et stærkt bakket terræn, og ruten er flere steder meget krævende. Til- og afkørsel på ruten må kun ske, hvor ruten krydser veje og større stier. Her skal du være ekstra forsigtig. Ruten er afmærket med små skilte og blå pile. Den er ensrettet bortset fra den sydlige strækning til og fra Geocenteret.

Husk af vise hensyn til andre naturgæster, gående og ridende. 

Oplev Høje Møn fra hesteryg

At ride i landskabet ved Møns Klint er en enestående oplevelse. Ridestierne i det bakkede terræn fører gennem åbent land og skov med en formidabel udsigt over havet. Du kan leje islænderheste og komme på guidede ture for både begyndere og øvede. Har du din egen hest med, er der flere høhoteller i området, hvor den kan overnatte.

 

Fang havørred, hornfisk og torsk fra kysten

Møns Klint byder på noget af Danmarks fineste kystfiskeri og er kendt for især havørred. Fisken trækker op fra Østersøen og går i det lave, lune vand mellem kridt- og stenrev. Du kan fiske fra kysten eller ved trolling – fra en båd med fastgjort stang. Bådene kan sættes i vandet ved Klintholm Havn. Også hornfisk, torsk, fladfisk og ål kan fanges ved Møns Klint. Bare husk gyldigt fiskekort.

Læs mere om fiskemulighederne 

Tag på orienteringstur i Klinteskoven

Dansk Orienterings-Forbund har anlagt ruter med faste poster i Klinteskoven.