Vandreture
Mols Bjerges storhed og stigninger og særlige natur oplever man allerbedst til fods. Heldigvis er der fremragende vandremuligheder, hvad enten man bare vil slentre en kort tur eller ud på den virkelig strabadserende rute.
Vær opmærksom på, at de fleste veje i Mols Bjerge er grus, jord eller sand, og at mange af stierne er svært tilgængelige for kørestolsbrugere. Kun de større grusveje er egnede. Klapvogne kan også være et problem på de mindre og meget kuperede stier.
Der er afmærket mange ruter, og der er året rundt mulighed for at komme på vandring med naturvejledere med forskellige temaer og aktiviteter indlagt.
På Naturstyrelsens områder må man færdes på alle tider af døgnet, også uden for stierne, så længe man ikke skader beplantningen eller går ind i indhegnede områder. Man skal imidlertid være opmærksom på, at selve Nationalpark Mols Bjerge består af både private og offentlige områder. I de private områder må man ikke færdes uden for stier og veje, og man må kun være der mellem klokken 6 og solnedgang.
Naturstyrelsens ruter
Naturstyrelsens turforslag er afmærket med gule prikker og kan ses i vandretursfolderen.
Naturstyrelsen har også udarbejdet folderen 'Høje høje – dybe dale' med tre forslag, der skal give sved på panden. Her er en let, en mellemsvær og en krævende rute til de højeste toppe og de dybeste huller i Mols Bjerge.
Vandretursfolder for Mols Bjerge.
Molslaboratoriets ruter
Molslaboratoriet har flere forslag, som man kan finde i kasserne med foldere ved laboratoriet. Den Italienske Sti
Den klassiske vandrerute i Mols Bjerge er Den Italienske Sti, hvis navn formentlig kommer af, at de første turister mente, at landskabet mindede dem om Italien. Stien er omkring tre kilometer lang, og man kan enten begynde fra Molslaboratoriet eller fra p-pladsen ved Femmøller Efterskole.
Molsruten
Fjernvandrerute E1, der går gennem hele Europa, har en særlig afdeling, Molsruten, der er 80 km. En del af ruten går tæt på Mols Bjerge, men kommer ikke ind i dem.