Aktiviteter ved Nakskov Fjord

Nakskov Fjord med fuglelivet og de mange øer opleves bedst fra vandet. Du kan også gå eller cykle de 6 km ud til spidsen af Albuen, hvor der er mulighed for at overnatte i Lodshuset. Flere steder langs fjorden og på Enehøje er der fine badestrande, hvor du kan tage en dukkert i Danmarks luneste badevand. Og i Indrefjorden kan du måske få en af de fede aborrer på krogen.    

Oplev Nakskov Fjord med Postbåden

På en tur med Postbåden ”Vesta” eller ”Gaia” kan du opleve alt det, der gør Nakskov Fjord til et enestående naturområde. Postbåden bringer post og varer rundt til beboerne på nogle af de mest afsides beliggende adresser i Danmark, men tager også gerne passagerer med. Bådene sejler efter fast plan i juni, juli og august. Uden for sæsonen sejler bådene efter aftale med grupper på mindst 8 personer.

Læs mere og se seljplan på postbåden.dk

 

Se Nakskov Fjord fra cykelruterne

Flere cykelruter går gennem området ved Nakskov Fjord. Den regionale cykelrute 38 ”Nakskov Fjordstien” fører langs den sydlige del af fjorden fra Nakskov til Albuen. Den nationale cykelrute 8 forbinder Tårs med Møn.

Ringstien rundt om Nakskov forbinder seks nyplantede, statsejede skove i byens omegn. Skovrejsningen på i alt ca. 100 hektar vil med tiden danne et grønt bælte omkring Nakskov. Langs Ringstien er der pausesteder, hvor du kan nyde naturen.

Hop i Danmarks varmeste badevand ved Hestehovedet

Nakskov Fjord byder på flere fine sandstrande – og Danmarks luneste badevand. Du kan hoppe i fra stranden ved Hestehovedet, hvor man ofte sætter rekord i vandtemperatur. Stranden ved Tårs har fint sand – og ingen sten. Det samme gælder havbunden. På vestkysten af Enehøje findes endnu en fin sandstrand. Stranden ligger for foden af en op til 12 meter høj skrænt, hvor digesvalerne yngler om sommeren. 

Få en aborre på krogen i Nakskov Indrefjord

Ved Albuen strand kan du fange havørred, og hornfisken kommer forbi i maj. Husk at købe fisketegn på posthuset eller på turistbureauet. Inde i Nakskov kan du i Indrefjorden være heldig at fange en af de store aborrer, som holder til her. Fiskene kan blive helt op til to kilo. Dagskort til 50 kr. købes hos Nakskov Sportsfiskerforening eller hos Nakskov Turistbureau.

Køb dagskort online

Bliv en nat eller to på spidsen af Albuen

Den 6 km lange tur ad diget ud til spidsen af Albuen skal gøres til fods. Er I en gruppe på mindst 10 personer, kan I overnatte i det ældste bevarede hus på Albuen, Lodshuset fra 1873. Huset tilhører Naturstyrelsen og er istandsat og indrettet, som det så ud i 1930. Lodshuset fungerer som naturcenter og levende museum. Overnatning skal bookes på forhånd.

Læs om booking her på Lodshusets Venners hjemmeside

Læs mere på nakskovfjord.dk