Aktiviteter på Nordlangeland

Du kan opleve Nordlangelands flotte natur til fods, på cykel, til hest og sågar fra en segway. Et afsnit af den sydfynske øhavssti forbinder Lohals med Stengade Strand på øens østkyst, og ved nordspidsen af Langeland er både badestrande og havørredfiskeri i top.

Tre afmærkede ruter fører rundt i skovene

Tre afmærkede vandreruter fører dig rundt i Nordlangelands skove. Ruterne i Vestre Stigtehave, Bræmlevænge og Mørkholm Skov er på hhv. 3,5 km, 1,6 km og 2,7 km.

Følg Øhavsstien langs vestkysten og videre tværs over øen

Vil du ud på en længere tur, går et afsnit af Øhavsstien fra Lohals over Tranekær til Stengade Strand. Ruten er på ca. 29 km og følger vestkysten et langt stykke. Her venter smukke havkig fra toppen af de høje kystklinter. Fra Kohave løber stien tværs over øen gennem Tranekær by til Langelands flade østkyst med den smukke Stengade Strand.

Læs mere om Øhavsstien på detsydfynskeoehav.dk

Udforsk Langeland på cykel

Cyklen er det oplagte transportmiddel, hvis du vil udforske Langeland mere indgående. Øen har masser af cykelvenlige veje og stier, og afstandene er overkommelige. Langeland er 52 km lang og bare 11 km på det bredeste sted.

Prøv sightseeing på en Segway

Vil du hellere stå op, mens du kører, kan du også opleve Langeland pr. segway. Segway Langeland arrangerer ture fra Tranekær. Deltagere skal være fyldt 16 år.

Se mere på segwaylangeland.dk

Nyd naturen fra hesteryg

Nordlangelands smukke natur kan også nydes fra hesteryg. Flere ridecentre tilbyder turridning med og uden guide.

Læs mere på langeland.dk

Hop i bølgerne ved Lohals og Hov Østerstrand

Nordlangeland byder på fine badestrande. En af de bedste finder du ved Lohals ved at køre nordpå langs havnen. Stranden er en Blå Flag-strand. Også Hov Østerstrand og stranden neden for skovbrynet i Vestre Stigtehave byder på fine bademuligheder.

Havørreden bider på ved Frankeklint

Langelands kyster er et paradis for lystfiskere. Især havørred trives godt her ved de mange stenrev og muslingebanker. Ved Frankeklint på øens nordspids er der mulighed for at tage rigtigt store fisk. Gyldigt fisketegn kræves for personer i alderen 18-67 år.

Læs mere på seatrout.dk