Aktiviteter i Ravnsholt og Sønderskov

Vandreture

Der er masser af veje og stier at udforske i Ravnsholt og Sønderskov. Fx kan du følge det gamle tipvognsspor ind igennem Sønderskov. Du er også velkommen til at forlade de markerede stier og finde din helt egen vej igennem skoven.

Se veje og stier på kort på udinaturen.dk

Du kan også vælge at gå ad Hjerteforeningens hjertesti. Den er tre km lang og begynder ved Vestre Hus Børnenaturcenter. Den er afmærket med røde hjerter på træerne.

Se ruten på hjertestier.dk

Orienteringsløb

Du kan løbe orientering i Ravnsholt. Allerød Orienteringsklub har sat 30 orienteringsposter ud i skoven på røde skovpæle. Der er både nemme og svære poster og flere forskellige startsteder.

Læs mere på Allerød Orienteringsklubs hjemmeside alleok.dk eller på findveji.dk

Cykel og mountainbike

Du må cykle på alle veje og stier i skoven. Der er ingen særlige mountainbikeruter, men du må gerne køre mountainbike i Ravnsholt og Sønderskov, så længe du holder dig til eksisterende stier og veje.

I Ravnsholt kan du også køre mountainbike-orientering. En ny sportsgren, hvor man på cykel skal finde en række poster i skoven. Allerød Orienteringsklub har sat poster op.

Se kortet på alleok.dk

Mobil-quiz i skoven

I Ravnsholt får du en ekstra mulighed for lidt hjernegymnastik under din løbetur. Posterne på kortet indeholder nemlig quizspørgsmål med tre svarmuligheder, som du besvarer med din mobiltelefon. De to quizbaner er på 1,8 km og 2.4 km. De starter begge ved Vestre Hus ved Nymøllevej.

Se quizbanerne på Allerød Orienteringsklubs hjemmeside: Quizbane 1 og Quizbane 2

Læs mere på skatiskoven.dk

Til hest

Ravnsholt passer perfekt til en god ridetur. Der er anlagt 6 km ridestier i skoven.

Se folder med kort og regler for ridning i skoven

Med hunden

Kratbjerg i den nordligste del af Ravnsholt – nord for Nymøllevej – er hundeskov, hvor din hund må løbe løs, hvis du har kontrol over den. I resten af skoven og i Sønderskov er hunde velkomne, men de skal være i snor.

Læs om hund i skoven i området ved Allerød

Legepladser

Skoven er fuld af naturlige legepladser for børn. Klatretræer, faldne træer at balancere på osv. I den nordligste del af skoven – nord for Nymøllevej – er der også en herlig kælkebakke til vinterdage med sne.

Allerød kommune har planer om en ny naturlegeplads i Ravnsholt, som vil bygge på skovens egne materialer. Ideen er at skabe et aktivitetsområde for familier, børnefødselsdage, institutioner og skoleklasser.

Geocaching

Tag din gps med ud i skoven og gå på skattejagt. 

 Find koordinaterne til de cacher, der er lagt ud i skoven på geocaching.dk


Mere om Ravnsholt og Sønderskov:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk