Praktisk - Ravnsholt og Sønderskov

Få et overblik faciliteter og diverse ruter på udinaturen.dk

Toiletter

Der er ikke toiletter i skoven.

Overnatning og bålpladser

Ved Mørkebakken i Ravnsholt Skov er der en lejrplads med bålhytte, bænke og borde. Pladsen skal bookes i forvejen. Der er også bålpladser i den nordligste og den sydlige ende af skoven. Se kort. Der er ingen bål- og lejrpladser i Sønderskov.

Med hund

Kratbjerg i den nordligste del af Ravnsholt skov – nord for Nymøllevej – er hundeskov, hvor din hund må løbe løs, hvis du har kontrol over den. I resten af skoven og i Sønderskov er hunde velkomne, men de skal være i snor.

Se også folder om hund i skoven

For handicappede

Du kan parkere med bilen flere steder ved skoven. Se kortet. De fleste skovveje er relativt flade og uden huller. Hvis man vil være helt sikker på at få en god oplevelse, kan det anbefales at begynde turen ved den meget lidt befærdede asfaltvej, Bregnerød Skovvej.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Med bil

Ravnsholt Skov ligger lige syd for Lillerød. Den nordligste del af skoven rækker helt ind i byen. Nymøllevej, Skovmosen samt Bromosevej og helt i syd Hillerødmotorvejen skærer igennem skoven. Med otte forskellige P-pladser ved og inde i Ravnsholt Skov er skoven nem at komme til. Til gengæld er der ingen P-pladser ved Sønderskov. Her må du gå eller cykle.

Offentlig transport

Den nordlige ende af Ravnsholt Skov stikker helt ind i Lillerød, og der er kun små 500 meter fra skovens kant til Allerød S-togsstation. Herfra kan du komme til både København og Hillerød.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk