Aktiviteter i Ringe Skov og Espe Skov

Ringe Skov og Espe Skov er klar til at blive udforsket både til fods, på cykel og til hest. Skovenes fine net af veje og stier gør det nemt at komme rundt. På naturstien Ringe-Korinth venter 16 km med naturoplevelser og kulturhistoriske glimt.

Gå og løb overalt

I Ringe Skov og Espe Skov må du gå og løbe overalt, både på skovvejene og inde mellem træerne. Du må også besøge skovene døgnet rundt, men du må ikke campere.

På cykel kan du komme rundt i hele skovrejsningsområdet

På cykel kan du nemt komme rundt i Ringe Skov og Espe Skov. Eller du kan besøge begge skove, som ligger tæt på hinanden. Der er gode grusveje i skovene og naturområderne, så du behøver ikke køre ret meget på landevejen.

Ryttere er velkomne på skovvejene

Ryttere er velkomne både i Ringe Skov og Espe Skov. Du skal huske at holde dig på skovvejene og kun ride i skridt og trav.

Se på vandfugle ved Ringe Sø

Ringe Sø øst for Ringe Skov er et godt sted at se på fugle. Masser af gæs, ænder og andre vandfugle holder til her det meste af året. Husk kikkert!

Løb orienteringsløb rundt om Ringe Sø

Faaborg Orienteringsklub har opstillet 40 faste poster i Ringe og omkring Ringe Sø. Ruten er for alle.

Læs mere på findveji.dk

16 km natursti med indlagte oplevelser

På Naturstien Ringe-Korinth på det gamle banetracé kan du gå, løbe – i sko eller på rulleskøjter, cykle eller ride en tur på helt op til 16 km. Naturstien er asfalteret og anlagt i et jævnt terræn. Den er derfor også velegnet til færdsel i kørestol. Trænger du til et hvil, er der flere bænke og madpakkehuse i stationsbyerne langs ruten og en udsigtsplatform, hvorfra du ofte kan se fugle, f.eks. blå kærhøg.

I Korinth og Espe er der etableret legepladser ved Naturstien. I Korinth er der desuden udendørs fitnessredskaber og en petanquebane.

Naturstien er også for ryttere

Ved siden af den asfalterede sti løber en grusbelagt ridesti. Du skal være en erfaren rytter for at benytte stien, som flere steder ligger på en smal dæmning. Og du skal have fuld kontrol over din hest, da mange andre bruger Naturstien. Flere steder langs stien er der sat bindebomme op til hestene.

Hent folder om naturstien

Veterantog Korinth-Faaborg

I sommerhalvåret kører Syd Fyenske Veteranjernbane med tog fra Korinth Station til Faaborg. Turen tager ca. en halv time. Man kan have cykel med toget.

Se mere på veteranbanen-faaborg.dk

Ringe Udsigtshøj

Mellem Ringe Skov og Ringe Sø ligger en udsigtshøj, som giver et fint overblik over Ringe Skov og Ringe by. Ved foden af udsigtshøjen ligger en lille naturlegeplads.


Mere om Ringe Skov og Espe Skov:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk