Aktiviteter i Rø Plantage

Vandreruter

Vandreruten går overvejende ad klippe- eller småstier gennem en natur, der er lidt mere vild og urørt, end man er vant til i statens skove. Det skyldes, at området er vanskeligt at komme rundt i med store skovmaskiner, så plantagen har mange steder ikke kunnet drives særligt effektivt.

Vandreruterne er markeret med gule prikker på træer, sten og pæle. Turene er henholdsvis 5.5 kilometer og 3.5 kilometer lange og starter på Sigtevej. Der er en P-plads ved skovløberhuset Borgedalshus og en ved udsigtspunktet ved Borgedalssøen. Der er store stigninger i terrænet, og vejene kan være temmelig stejle.

Vandreruterne kan findes på kortet i Naturstyrelsens vandrefolder.

Hent folderen her

Løb

Terrænet vil være hårdt og svært for begynderen og udfordrende selv for den garvede løber. Løbeturen kan planlægges ud fra kortet i vandretursfolderen.

Hent vandretursfolderen her

Lystfiskeri

Har du fisketegn, må du fiske i Borgedalssøen året rundt, dog under hensyn til gældende fredninger.

Læs mere om regler for frit fiskeri her

Bålpladser

Du må tænde bål på bålpladsen i plantagens nordlige ende lige i nærheden af parkeringspladsen ved Mortingevej. Ved bålpladsen findes borde og bænke samt et primitivt toilet.

Bålpladsen kan findes på kortet i Naturstyrelsens vandrefolder.

Hent folderen her

Cykling

Den nationale cykelrute 26 Slotslyngen-Almindingen går gennem Rø Plantage. Ruten er indtegnet i vandretursfolderen.

Der må cykles på menneskeskabte stier og veje som fremstår egnede til en almindelig cykel.

Destination Bornholm har en omfattende cykelportal, hvor du blandt andet kan finde kort og rutebeskrivelser:

Se portalen her

 

Overnatning i det fri - fri teltning

Rø Plantage er det eneste sted på Bornholm, der har fri teltning. Fri teltning fungerer lidt i stil med svensk allemandsret, og betyder at alle må overnatte i telt i plantagen. Du skal selvfølgelig følge reglerne for fri teltning. De er, at man kun må tilbringe én nat samme sted, at der højst må være to tremandstelte på samme område, at man ikke må bruge åben ild, og at teltene ikke må kunne ses fra beboelser og veje.

Der må ikke køres med motorkøretøjer på skovvejene.

Læs mere om fri teltning her