Aktiviteter i Rø Plantage

Vandreruter

Der er to kortere vandreruter i Rø Plantage. Stien Borgen er markeret med røde piktogrammer på pæle og prikker/pile på træer og sten. Den fører fra Borgedalssøen hen over tilflugtsborgen og tilbage igen, en tur på ca. 3 km. Borgedalsstien er markeret med gule piktogrammer og prikker/pile på træer og sten. Den går også over tilflugtsborgen, men har desuden et længere forløb gennem de smukke sprækkedale Nordre og Søndre Borgedal, en tur på ca. 6 km. Begge stierne går visse steder gennem stejlt og svært terræn, så de er ikke egnede til klapvogn. Der er markering mod begge stierne fra den store parkeringsplads ved Sigtevej.

Den 67 km lange vandrerute Højlyngsstien passerer også gennem Rø Plantage.

Løb

Terrænet vil være hårdt og svært for begynderen og udfordrende selv for den garvede løber.

Lystfiskeri

Har du fisketegn, må du fiske i Borgedalssøen året rundt, dog under hensyn til gældende fredninger.

Læs mere om regler for frit fiskeri her

Lejrpladser og bålpladser

Der er fire primitive overnatningspladser i Rø Plantage. Du kan se deres placering på udinaturen.dk. Den nordligste af pladserne er størst og er forsynet med et primitivt toilet uden vand. Alle fire lejrpladser er forsynet med en bålplads. Har man brug for drikkevand kan man benytte vandposten ved Borgedalslængen, lige overfor Sigtevej 14.

 

Fri teltning

I Rø Plantage er der fri teltning. Fri teltning fungerer lidt i stil med svensk allemandsret, og betyder at alle må overnatte i telt i plantagen. Du skal selvfølgelig følge reglerne for fri teltning. De er, at man kun må tilbringe én nat samme sted, at der højst må være to tremandstelte på samme område, at man ikke må bruge åben ild, og at teltene ikke må kunne ses fra beboelser og veje.

Der må ikke køres med motorkøretøjer på skovvejene.

Læs mere om fri teltning her

 

Cykling

Den nationale cykelrute 26 Slotslyngen-Almindingen går gennem Rø Plantage. Ruten er indtegnet i vandretursfolderen.

Der må cykles på menneskeskabte stier og veje som fremstår egnede til en almindelig cykel.

Destination Bornholm har en omfattende cykelportal, hvor du blandt andet kan finde kort og rutebeskrivelser:

Se portalen her