Rold Skov Skilaug

Rold Skov Skilaug kan tilbyde 16 km langrendsløjper i eget trache gennem et enestående landskab.

Præparering af langrendsløjpen - foto Kjeld Thomsen

Rold Skov Skilaug er en interessegruppe, der arbejder med skiløbsaktiviteter i Rold Skov. Lauget består af Naturstyrelsen Himmerland, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Hobro Skiklub, Aalborg Skiklub og Rold Skov Skiklub.

Skiruten i Rold Skov gøres klar

Dato: Søndag d. 24. november 2019 kl. 10-13

Mødested: P-pladsen på Himmerlandsvej mellem Rebild og Skørping lige øst for Rebild

Turleder: Rold Skov Skilaug og Naturstyrelsen Himmerland

Rold Skov Skilaug inviterer alle interesserede til en præsentation af skiruten i Rold Skov.

Vi gennemgår ruten og gør den klar til snesæsonen med let oprydning, opsætning af skilte og markeringspinde. Efter et par timer samles vi på Røverknolden (skovlegeplads og bålplads) for at spise vores medbragte madpakker.

Skilauget er vært ved bålpandekager og lidt varmt at drikke.

Se skiruten på www.roldskovskilaug.dk

Langrendsløjpen i Rold Skov

Løjpen er todelt: 13 km nord for Himmerlandsvej mellem Skørping og Rebild, gennem nogle af de flotteste dele af Rold Skov og en kortere træningsløjpe på 2,3 km syd for Skørping skole og idrætshal. Når der er sne nok laves der dobbeltspor for nemmere passage på ruten.

Link til Skirutekort 2012

Til ikke-skiløbere

Undlad at ride, cykle eller gå i selve skisporet. Du ødelægger oplevelsen for skiløberne, fordi sporet bliver ujævnt. Hvor sporet er etableret uden for de almindelige veje er ridning og cykling ikke tilladt, året rundt.

Tilmelding til Nyhedsbrev med aktuelle skimeldinger

Du kan gratis modtage Rold Skov Skilaugs nyhedsbrev med aktuelle skimeldinger og annoncering af andre aktiviteter. Benyt tilmeldingsboksen øverst i højre hjørne.

Skilaugsaktiviteter

Skilauget har normalt en arbejdsdag i november med klargøring af skiruten, og der ud over arrangeres der forskellige aktiviteter som skitræning, orienteringsløb, aftenløb med pandelampe m.m.

Skiløjpen i praksis

Skiruten er 16 km lang og består af en række rundture, så turlængden frit kan varieres. Turen går forbi en lang række smukke lokaliteter herunder lysninger, moser, søer og udsigter, samt faciliteter som bålplads, skovlegeplads, madpakkehus og for de mere hårdkogte en primitiv overnatningsplads.

Som noget unikt i Danmark går store dele af løjpen i sit helt eget permanente tracé. Desuden er der ruteforbindelse til boldbanerne ved Skørpinghallen, som kan bruges ved selv meget lille snefald. Præparering af løjpen foregår med en motorcykel (ATV) med larvebånd, en spormaskine der både kan lave spor til både klassisk stil og skøjteteknik

Yderligere information kan fås hos Naturstyrelsen Himmerland på tlf 7254 3900, e-mail