Rold Skov Skilaug

Rold Skov Skilaug kan tilbyde 16 km langrendsløjper i eget trache gennem et enestående landskab.

Aktuel status

Skirute status Fredag d. 10/3 kl. 15.00

Der er idag genopfrisket tromlede sporbaner til skøjteteknik og egentlige spor til klassisk skiløb på boldbanerne ved Skørping Hallen og på Vedstedruten.

Der er rigtig fine forhold, dog er der et enkelt sted muldvarpeskud i sneen på Vedstedruten, hvor den er tættest på Rebild Kirkevej. 

Desuden er der tromlet nye sporbaner på følgende rundstrækninger jvf. nedenstående kort.

Det store "ydre loop" fra Vedstedruten via Langerumruten, Blåkilderuten, Bjergeskov ruten og retur til Vedstedruten. 

Det store loop på Skoleruten.

 

Langrendsløjpen i Rold Skov

Løjpen er todelt: 13 km nord for Himmerlandsvej mellem Skørping og Rebild, gennem nogle af de flotteste dele af Rold Skov og en kortere træningsløjpe på 2,3 km syd for Skørping skole og idrætshal. Når der er sne nok laves der dobbeltspor for nemmere passage på ruten.

Link til Skirutekort 2012

Rold Skov Skilaug

Rold Skov Skilaug er en interessegruppe, der arbejder med skiløbsaktiviteter i Rold Skov. Lauget består af Naturstyrelsen Himmerland, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Hobro Skiklub, Aalborg Skiklub og Rold Skov Skiklub.

Til ikke-skiløbere

 

Undlad at ride, cykle eller gå i selve skisporet. Du ødelægger oplevelsen for skiløberne, fordi sporet bliver ujævnt. Hvor sporet er etableret uden for de almindelige veje er ridning og cykling ikke tilladt, året rundt.

Aktuelle skimeldinger og annoncering af aktiviteter

Bliver annonceret her på siden og på facebook se Naturstyrelsen Himmerland Facebookside og Rold Skov Skiklub Facebookside

Skilaugsaktiviteter

Skilauget har normalt en arbejdsdag i november med klargøring af skiruten, og der ud over arrangeres der forskellige aktiviteter som skitræning, orienteringsløb, aftenløb med pandelampe m.m.

Skiløjpen i praksis

Skiruten er 16 km lang og består af en række rundture, så turlængden frit kan varieres. Turen går forbi en lang række smukke lokaliteter herunder lysninger, moser, søer og udsigter, samt faciliteter som bålplads, skovlegeplads, madpakkehus og for de mere hårdkogte en primitiv overnatningsplads.

Som noget unikt i Danmark går store dele af løjpen i sit helt eget permanente tracé. Desuden er der ruteforbindelse til boldbanerne ved Skørpinghallen, som kan bruges ved selv meget lille snefald. Præparering af løjpen foregår med en motorcykel (ATV) med larvebånd, en spormaskine der både kan lave spor til både klassisk stil og skøjteteknik

Yderligere information kan fås hos Naturstyrelsen Himmerland på tlf 7254 3900, e-mail Obfuscated Email