Rold Skov Skilaug

Rold Skov Skilaug kan tilbyde 16 km langrendsløjper i eget trache gennem et enestående landskab.

Præparering af langrendsløjpen - foto Kjeld Thomsen

Rold Skov Skilaug er en interessegruppe, der arbejder med skiløbsaktiviteter i Rold Skov. Lauget består af Naturstyrelsen Himmerland, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Hobro Skiklub, Aalborg Skiklub og Rold Skov Skiklub.

SKIRUTESTATUS Tors d. 8/3 kl. 16.00: 

Hele rutenettet blev tromlet tirsdag, men der var for lidt sne til at optrække egentlige parallelle skispor. Vi har haft plusgrader lige siden, så på en del strækninger er snelaget tyndt og slidt specielt på grusvejsstrækningerne. Natten til idag gav et lag sne og er idag blevet tromlet på ny, men kun på "Vedstedruten" og på boldbanerne ved Skørping Hallen hvor forholdene er nogenlunde. Der bliver kun kørt igen i tilfælde af nysne.  

Rold Skov Skiklub indbyder til disse arr. Evt. ændringer annonceres direkte på deres hjemmeside:

  • Torsdag d. 8 marts kl . 17.20 med start 17.30. Skiorientering ca 30 min på boldbanerne ved Skørping Hallen. Arr. Rold Skov Orienteringsklub. Ingen tilmelding, gratis.
  • Fredag d. 9. marts kl. 16-18: Skileg for børn. Alle er velkomne. Kom når I kan, men vi slutter kl. 18. Vi laver skilege og små konkurrencer. Klubben har udstyr, der kan lejes for 30 kr., for reservation SMS/mobil 24489060. Arrangementet er gratis.  
  • Lørdag d. 10. marts kl. 10: Åbne Rold Skov Skimesterskaber 2018. Skiløb, klassisk stil. børn 30 / voksne 60 min. på boldbanerne ved Skørping Hallen. Alle kan deltage. Deltagelse koster 50 kr. ved forhåndstilmelding, eftertilmelding på dagen kr. 100. Gratis for medlemmer af Rold Skov Skiklub. Se mere på roldskovskiklub.dk

 

Aktuel vejrudsigt for Rold Skov

Med venlig hilsen   
Naturstyrelsen Himmerland, skovfoged Leif Lyngsø

Langrendsløjpen i Rold Skov

Løjpen er todelt: 13 km nord for Himmerlandsvej mellem Skørping og Rebild, gennem nogle af de flotteste dele af Rold Skov og en kortere træningsløjpe på 2,3 km syd for Skørping skole og idrætshal. Når der er sne nok laves der dobbeltspor for nemmere passage på ruten.

Link til Skirutekort 2012

Til ikke-skiløbere

Undlad at ride, cykle eller gå i selve skisporet. Du ødelægger oplevelsen for skiløberne, fordi sporet bliver ujævnt. Hvor sporet er etableret uden for de almindelige veje er ridning og cykling ikke tilladt, året rundt.

Tilmelding til Nyhedsbrev med aktuelle skimeldinger

Du kan gratis modtage Rold Skov Skilaugs nyhedsbrev med aktuelle skimeldinger og annoncering af andre aktiviteter. Benyt tilmeldingsboksen øverst i højre hjørne.

Skilaugsaktiviteter

Skilauget har normalt en arbejdsdag i november med klargøring af skiruten, og der ud over arrangeres der forskellige aktiviteter som skitræning, orienteringsløb, aftenløb med pandelampe m.m.

Skiløjpen i praksis

Skiruten er 16 km lang og består af en række rundture, så turlængden frit kan varieres. Turen går forbi en lang række smukke lokaliteter herunder lysninger, moser, søer og udsigter, samt faciliteter som bålplads, skovlegeplads, madpakkehus og for de mere hårdkogte en primitiv overnatningsplads.

Som noget unikt i Danmark går store dele af løjpen i sit helt eget permanente tracé. Desuden er der ruteforbindelse til boldbanerne ved Skørpinghallen, som kan bruges ved selv meget lille snefald. Præparering af løjpen foregår med en motorcykel (ATV) med larvebånd, en spormaskine der både kan lave spor til både klassisk stil og skøjteteknik

Yderligere information kan fås hos Naturstyrelsen Himmerland på tlf 7254 3000, e-mail