Praktisk - Rubjerg Knude

Areal

Hele Lønstrup Klint, som Rubjerg er en del af, strækker sig over 13 km syd/nord fra Harrerenden nord for Lønstrup til Furreby lidt nord for Løkken. Rubjerg Klitplantage strækker sig over cirka 65 hektar.

Velkommen til mange mennesker

Da knuden og fyret er meget attraktive steder for turister, er der i perioder rigtig mange besøgende på stedet. Op mod 200.000 årligt. Flest går op til knuden, op i fyret, og ned igen, færre besøger klitplantagen. 

Hunde

Hunde er velkomne i snor. Der er hundeskove med snor-fri løb og leg i Hjørring, Tornby og Nybæk Plantager.

Ridning

Heste og ryttere er velkomne på de grusbelagte veje i klitplantagen og i skovbunden. Det er dog ikke tilladt at ride inden for klitfredningslinjen i plantagens vestlige kant.

Vandreruter

Flere vandrestier går gennem Rubjerg-området. Læs mere under Aktiviteter.

Handicappede

Kørestole i sandet er umuligt, og der er ingen stier til formålet. Men det er muligt at køre et stykke ind i plantagen på den første del af stien og for eksempel lytte til de historier, som bliver fortalt, når man ringer op til de numre, der henvises til på de såkaldte audiopæle. Læs mere under Aktiviteter.

Overnatning

Der er mulighed for at overnatte under åben himmel eller slå sit telt op for en enkelt nat på lejrpladsen i Rubjerg Klitplantage. Læs mere under Aktiviteter.

Madlavning

Ved lejrpladsen i klitplantagen er der en grillplads.

Find vej

Rubjerg Knude er en af Nordjyllands ypperste turistattraktioner. Derfor er der god skiltning ud til knuden. Tag motorvej E39 fra Aalborg mod Hirtshals og kør af ved afkørsel 5 Vrå. Følg skiltene herfra mod Fyrvejen i Lønstrup. En smukkere rute går ad vej 55 gennem Åbybro, Saltum og Løkken.
Find Rubjerg Knude på: Googlemaps

Parkeringsplads

Der er parkeringspladser på begge sider af Rubjergvej tæt ved Fyrvejen. Man kan også parkere på mindre p-pladser ved klintkanten ved Mårup Kirke og lige ved indgangen til Rubjerg Klitplantage.

Offentlig transport

Der går tog fra Aalborg til Hjørring og derfra bus til Rubjerg. 

Offentlige toiletter

Der er flere offentlige, kommunale toiletter på den store parkeringsplads ved Fyrvejen. Her er også et ishus, som har åbnet i sommermånederne.