Aktiviteter ved Skærum Mølle

Vandreruter

Der er to vandreruter ved Skærum Mølle. Den blå rute begynder ved hundeskoven på Lillelundvej. Ruten er tre kilometer lang.

Langs Lilleåen går en trampesti. Den begynder ved stien mellem Skærum Mølle og Teglværkssøen. Trampestien er tre kilometer. Stien er svært tilgængelig, da store dele af den ofte står under vand.

Med hund i naturen

Af hensyn til vildtet og de andre gæster skal hunde være i snor ved Skærum Mølle. I hundeskoven må din hund må gå løs, så længe du stadig har den under kontrol. Parkeringspladsen ligger som en sidevej til Lillelundvej, kun få hundrede meter fra Vembvej.

Læs mere om hund i naturen

Fugle

Fra bænken ved Teglværkssøen er der en vidunderlig udsigt ud over Lilleåen. Tag kikkerten med og nyd fuglene. I skrænterne ved åen holder isfuglen til, mens sang- og knopsvanerne majestætisk glider rundt på Teglværkssøen eller de omkringliggende marker. Hejrekolonien holder til i skovtykningen mod sydvest. Her bor også ravnen, der yngler i området.

Til hest

Der er ingen afmærkede ridestier ved Skærum Mølle. Ridning er tilladt efter reglerne i naturbeskyttelsesloven, hvilket betyder, at du må ride over alt, blot ikke i de indhegnede beplantninger. Du behøver ikke at have et ridekort.

Fiskeri

Lilleåen indbyder til fiskeri. I åen lever laks, bæk- og havørred, mens der i søen lever gedde, skalle og aborre. Fiskeriet i Lilleåen er udlejet til Lemvig og Omegns Sportsfiskerforening, Struer Sportsfiskerforening og Holstebro Og Omegns Fiskeriforening, og alle med gyldigt fisketegn kan købe dagkort til området. Dagkort kan købes ved henvendelse til fiskeriforeningerne eller online.

Se mere på fiskekort.dk