Aktiviteter ved Slotved Skov

Der er mange aktiviteter, du kan kaste dig over i Slotved Skov. Gå en af de afmærkede ruter - husk passende fodtøj - eller tag cykel eller hest på de større veje igennem området. Tag familien med på picnic eller sov i shelter med børnene. Vælg selv!

Vandreruter

Der er to afmærkede vandreruter

Ruterne udgår fra parkeringspladsen i Præstegårdsskoven. På p-pladsen er der toilet og information, og herfra er der også handicapsti til picnicplads ved Skoleskoven med bålsted/grill/brænde og madpakkehus. Andre gode picnicsteder er Fredes Plads med bålsted/grill/brænde og Gl. Møde-plads med borde/bænke. Ryd altid op efter dig selv, sluk bålet helt og tag dit affald med dig.
Flere steder på ruterne er der anlagt spang, men det er alligevel tilrådeligt at have fornuftigt fodtoj på, så man kan komme tørskoet rundt.


Spang leder flere steder over slugter eller vådbund


Den grønne rute

Den grønne rute er på 2½ km. og snor sig omkring kernen af skoven. Alt efter sæson og vejr anbefales støvler.

Den grønne rute kan også opleves med en smartphone (mobiltelefon). Ved at scanne QR koden på informationsskiltet ved p-pladsen kan du få aktiveret et kort på Googlemaps, hvis denne er installeret på din mobiltelefon. Læs mere på det opsatte skilt ved siden af toiletbygningen på p-pladsen.

Grøn rute leder dig igennem det centrale skovland

Den gule rute

Ruten, som sammellagt er ca. 6 km. bringer dig dyrehaven rundt og giver rigtigt gode muligheder for at se dyrehavevildtet især på de store, åbne flader.

Gul rute fører dig igennem et storslået, åbent landskab

Cyklister er velkomne

Cykling henvises til de asfalterede veje og MTB-ruten vest for dyrehaven (under udførelse i 2019) samt stien nord om dyrehaven mellem Skovhusvej og Vejborgvej.
Husk at tage hensyn til folk på gå-ben

Rid gerne - men med omtanke!

 Rid gerne langs med vandre stier men ikke på dem. Rid ikke på fortidsminder og kulturspor. Adgang med hestevogn kan ske efter aftale med Naturstyrelsen

Picnicplads ved Skoleskoven

Ved Skoleskoven for enden af den handicaptilpassede sti findes en picnicpads med bålsted, grill, brænde og madpakkehus. I skoleskoven findes der frugttræer og -buske, som er plantet og passes af lokale skolebørn. Skoven er indhegnet for at beskytte de endnu unge planter mod hjortevildt og harer.

Ved Skoleskoen er der madpakkehus, bålsted, grill og brænde

Overnatning under åben himmel

Hele året rundt kan en god sovepose og en termokande med varm te være det, der skal til, for at få en naturoplevelse ud over det sædvanlige. At overnatte i en skov, hvor både hjorte, ræv og harer lever, kan være mindeværdigt for både børn og voksne. I Slotved Skov er der et shelter lige ved siden af den store p-plads – det ligger nede for foden af den store slugt og uforstyrret, så alle naturens lyde kan opleves. Der er toiletter ved p-pladsen.

Udsigtstårn

I Slotved Dyrehave er der både kron- og dåvildt samt en vild stamme af råvildt. Især det store dyrehavevildt kan godt have svært ved at trives igennem en hel vinter og derfor tilskudsfodres de, for at holde dem sunde og raske. På den store eng ved Kræmmerens Hus på Astrupvej bliver hjortene vinterfodret i store foderhække og ikke langt derfra står et lille udsigttårn, hvor man uforstyrret kan stå og betragte vildtet ved foderpladsen. Tårnet står i skovkanten, og man forstyrrer derfor ikke hjorten, hvis man blot forholder sig i ro. Prøv at stille dig her med en kikkert en vinterdag, så er der stor sandsynlighed for, at du kan få en god oplevelse sammen med de smukke dyr.