Aktiviteter i Sperrestrup Skov

Vandreture

Der er mange muligheder for spændende vandreture i og omkring Sperrestrup Skov. På kortet kan du se stier og skovveje både i Sperrestrup Skov og i Storesø-Lyngen. I skoven kan du færdes frit overalt, men i Storesø-Lyngen, der er privatejet må du kun færdes på stierne. Og kun fra kl. 7 morgen til solnedgang.

Sperrestrup-ruten

Sperrestrup-ruten går gennem Storesø-Lyngen op gennem Sperrestrup Skov til den lille landsby Sperrestrup og videre gennem det smukt bakkede landskab til et udsigtspunkt nordøst for Sperrestrup.

Se mere på egedalkommune.dk

Fra landsbyen Sperrestrup går en natursti videre gennem et smukt, kuperet landskab til Slagslunde Skov. Herfra kan du gå videre til Buresø.

Læs mere om Buresø

Orienteringsløb

Du kan løbe orientering i Sperrestrup Skov. Find vej i.... har i samarbejde med Kildeholm Orienteringsklub og Naturstyrelsen opsat 44 faste poster på røde pæle rundt omkring i skoven. Der er to startpunkter. Et ved Skovbørnehaven Tungegården ved P-pladsen i den sydlige ende af skoven, og et i den nordlige ende af skoven ved Langdyssevej.

Du bestemmer selv, hvilken rækkefølge du vil tage posterne i, og hvor langt du vil løbe.

Download kortet med de 44 poster på findveji.dk

Med hund

Der er hundeskov ved P-pladsen i den sydlige del af Sperrestrup Skov. Udover at din hund må løbe løs i hundeskoven, hvis den er under kontrol, så kan din hund også prøve kræfter med hundelegepladsen, der fungerer som en slags hundefitness/agility.

Her kan din hund løbe slalom mellem stolper, balancere på træstammer, klatre i brændestakken, løbe igennem røret eller prøve balancebommen.

Læs folder om hund i Sperrestrup Skov

Til hest

Der er afmærkede ridestier i Sperrestrup Skov. På et af ridesporene er der udlagt forhindringer, så du kan øve dig i ridebanespring.

Læs mere om ridning

På cykel

Du må cykle på alle stier og veje, men husk at tage hensyn til de gående.

På jagt

Sperrestrup Skov er en af de unge skove, hvor Naturstyrelsen lejer jagtretten ud til private. Der er helt særlige regler for jagten, som gælder rådyr. Om foråret er det bukkejagt, og i efteråret jagt på voksne dyr og lam. Jagtretten gælder én dag i november, december og januar. Bukkejagten er hver dag fra den 16. maj til 15. juli og skal ske fra solopgang til kl. 7 morgen for ikke at genere skovens øvrige gæster.

Overnatning og bålpladser

Der er en primitiv lejrplads med bålplads og muligheder for at grille i Sperrestrup Skov. Her kan du slå dit eget telt op og overnatte frit en nat eller to. Lejrpladsen kan ikke bookes.

Geocaching

Du kan gå på skattejagt i Sperrestrup Skov.

Gå ind på geocaching.dk og se, hvor der er cacher