Vinter
Julen nærmer sig, og skoven er et oplagt sted at samle pynt til juledekorationerne. Du må samle alt, hvad der ligger i skovbunden, som kviste, svampe og kogler. Fyr- og poresvampe findes på gamle træstubbe, og hvis du vil undgå småkravl og -kryb i julepynten, kan du lægge svampene i fryseren. Er der stadig liv i svampene, når du tager dem ud igen, giver du dem bare en ekstra tur.
Mange ting i skoven træder tydeligere frem, når træerne står uden blade. Det gælder også stendysserne i Gulstavskovene og i Lunden.
Overvintrende vandfugle samles i våger i isen på søer og nor. Rovfugle og ræve tager de fugle, som er bukket under i kulden. Ligger der sne i skovbunden, kan du prøve at skrabe lidt af sneen væk. Så vil du opdage et hulrum mellem den og jordoverfladen. Her er der liv af edderkopper, biller og andet småkravl. Også markmusen søger ly for vinterkulden her og laver lange gange under sneen. Det benytter ræven sig af, og kommer du i skumringen, kan du opleve den på musejagt.
Hestene finder lidt græs ved at skrabe sneen væk, men lever ellers af strå og kviste. Kommer du i snevejr, kan du se dem gå rundt med sne på ryggen. Pelsen isolerer så godt, at den ikke smelter.
En februardag ved bålet med varm kakao i kruset og ristede pølser på pind er en langtidsholdbar oplevelse for hele familien. Sydlangeland har flere gode bålpladser, og med varmt tøj og lidt brænde i rygsækken er der basis for en anderledes skovtur. Fiskene lader sig heller ikke skræmme af kulden, og der er gode chancer for at få havørred eller torsk på krogen.