Aktiviteter i Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov

Hvad har løbesko, mountainbike, fiskestang, kikkert og badetøj med hinanden at gøre? Du kan få brug for det hele i Teglstrup Hegn/Hellebæk Skov. Men du kan også nøjes med en svampekurv eller en hund i snor!

Se diverse ruter og faciliteter på kort udinaturen.dk

Løber i Teglstrup Hegn. Foto: Tobias Markussen

Vandreruter

Der er masser at gode vandre- eller løbeture, som man kan variere, så man kommer både gennem Teglstrup Hegn, Hellebæk Kohave og Hellebæk Skov. På kortet kan du med udgangspunkt kortmakeringerne følge den gule rutemarkering og kombinere dine egne ruter.

Hvis du er til rigtig lange vandreture kan du prøve Den europæiske fjernvandrevej E6, der går fra Finland via bl.a. Danmark til Grækenland. En tur på i alt 5.200 km. Ruten starter i DK i Helsingør og kommer en tur forbi Hammermølle i Teglstrup Hegn, inden den går videre.

Læs mere om Nordsjællandsruten på udinaturen.dk

Orienteringsløb

Har du lyst til at prøve orienteringsløb? Så har Helsingør Ski- og Orienteringsklub i samarbejde med Naturstyrelsen opsat 30 poster i Teglstrup Hegn.  Du kan også prøve introduktionsbanen på 2,5 km. På hver pælepost, der er ca. 75 cm høje rødmalede træpæle, finder du postens nummer og en kontrolkode på tre bogstaver. Startstedet er naturlegepladsen på Gl. Hellebækvej.

Hent folder om posterne i Teglstrup Hegn på hsok.dk

Sundhedssporet

Du kan tjekke dit kondital på et 2,2 km langt sundhedsspor. Det begynder ved skovlegepladsen på Gl. Hellebækvej ved golfbanen. Du kan enten gå eller løbe ruten, og ved hjælp af de opsatte tavler kan du beregne dit kondital meget præcist i forhold til din vægt, højde og alder. Det eneste du behøver er et ur. Sundhedssporet kan bruges af alle fra 10 år og opefter.

Cyklist. Foto: Tobias Markussen

Skovlegeplads

Lige i udkanten af Helsingør by på Gl. Hellebækvej, hvor by og skov mødes, er der mulighed for at lade fantasien udfolde sig på en spændende skovlegeplads. Pladsen ligger på et svagt skrånende terræn i en lysåben del af bøgeskoven med udsyn til åbne græsarealer. Der er et stort fældet træ, som du kan balancere på, et brændeshelter, gynge og klatrestativ, udskårne træfigurer, store sten og et ”jorden er giftig”-anlæg. Desuden er der borde og bænke.

Se skovlegepladsen på udinaturen.dk

Mountainbike-rute

”Den blå rute” er en 14,6 km lang mountainbike-rute af afvekslende sværhedsgrad, der løber gennem den nordlige og sydlige del af Teglstrup Hegn.  Du kan også cykle på de almindelige veje og stier i skoven og i kohaven. Men husk at tage hensyn til andre brugere. Ruten starter ved markeringen på kortet.

Nordkyststien – rute 47 – går fra Hundested til Helsingør langs kysten og passerer gennem Hellebæk Skov/Teglstrup Hegn. Ruten er egentlig en cykelrute på 68 km, men den egner sig godt til vandreture. Der er togforbindelse flere steder undervejs.

For fuglekiggere

Hele området er et veritabelt eldorado for fuglekiggere. Der er et fugleskjul ved Pernille Sø, hvor du i læ for vejr og vind kan iagttage fuglene, der yngler i området. Mange trækfugle lægger også vejen forbi. I forårs- og efterårsmåneden, hvor store fugletræk flyver over Hellebæk Kohave og Julebæk Strand på vej til Kullen i Sverige eller sydpå mod Rügen i Tyskland. Du kan fx se masser af rovfugle, men en helt særlig oplevelse er de store tranetræk, når de i marts og igen i begyndelsen af oktober flyver over området. Der er også to skarvekolonier.

Til hest

Du må ride på alle veje og grusstier over 2,5 ms bredde i området, når blot du tager hensyn til de andre skovgæster.

Læs mere om reglerne for ridning i de danske statsskove

Gåtur med hunden. Foto: Tobias Markussen

Tag hunden med

I Hellebæk Skov nord for lokalbanen og i Teglstrup Hegn nord for Gl. Hellebækvej er der hundeskov, hvor du kan gå tur med hund uden at have den i snor, hvis du har kontrol over den. Men husk at sætte snoren på, så snart du kommer ind i Hellebæk Kohave og Teglstrup Hegn syd for Gl. Hellebækvej.

Julebæk strand. Foto: Tobias Markussen

Ud at bade

Om sommeren er det oplagt at kombinere skovturen med et bad på Julebæk Strand lige over Strandvejen, der har Blå Flag. Der er P-plads ved Julebækshus, der også er restaurant og café.

Med fiskestang

I Teglstrup Hegn kan du fiske fra Bøgeholm Sø, Bondedammen, Fordammen, Klausemosen, Kobberdammen, Langemose og Sorte sø og Klare Sø. Hvis du er mellem 18 og 67 år, skal du have fisketegn.

Køb fisketegn på fisketegn.dk


Mere om Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk